Seneste nyt:

Udskældt borgmester taler ud: - Min sygemelding var uundgåelig

Torsdag aften bringer TV2 Nord et interview med Thomas Kastrup-Larsen (S), hvor han blandt andet fortæller om politiske skandaler og sygemelding.

Udenpå virkede det som om, at han havde helt styr på håndteringen af den massive kritik og de politiske skandaler. Men bag facaden var Aalborgs borgmester presset til det yderste med voldsomme stresssymptomer. 

20. januar 2022 fik Thomas Kastrup-Larsen (S) konstateret stress ovenpå et turbulent halvt år med politiske skandaler og halverede valgresultater på sit personlige stemmetal. 

quote Det, at miste kontrollen og ikke længere at kunne samle sig sammen til at gå på arbejde fordi man har det frygtelig skidt, er en forfærdelig følelse

Thomas Kastrup-Larsen (S)

Det skete efter dækningen af den største skandale i kommunen i 25 år. En sag, som handlede om afsløringen af potentielt ulovlige udbygningsaftaler, og hvor det i dag står klart, at Aalborg Kommune over en årrække har ført en ulovlig praksis på området.

En praksis som hverken borgmesteren eller byrådsmedlemmerne kendte til, ifølge ham selv. 

En uvildig advokatundersøgelse blev sat i værk, og efter massivt pres og en lang undersøgelse blev det 9. december offentliggjort, hvordan Aalborg Kommune uden tvivl havde handlet på kant med loven.

quote Når man tænker på, hvad jeg har stået på mål for i den tid, jeg har været borgmester, så har jeg aldrig løbet væk fra sagerne

Thomas Kastrup-Larsen (S)

Massivt pres førte til sygemelding

Ovenpå afsløringerne offentliggjorde Thomas Kastrup-Larsen den 20. januar på sin Facebookprofil, at han havde fået den besked fra sin læge, at han måtte sygemelde sig: 

Om hans sygemelding fortæller han nu, at han havde haft voldsomme symptomer på stress i en lang periode: 

- Det har været et virkelig hårdt forløb. Jeg vil ikke ønske for nogen, at de skal prøve det samme. Det, at miste kontrollen og ikke længere at kunne samle sig sammen til at gå på arbejde, fordi man har det frygtelig skidt, er en forfærdelig følelse, siger borgmesteren. 

Borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen (S) fortæller torsdag aften om de politiske skandaler i magasinet Fokus.
Borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen (S) fortæller torsdag aften om de politiske skandaler i magasinet Fokus.
Foto: Jan Odgaard, TV2 Nord

Thomas Kastrup-Larsen var sygemeldt i 39 dage, og efter et intenst stressforløb fyldt med psykologsamtaler, masser af motion og frisk luft, vendte han tilbage på borgmesterposten på fuld tid 28. februar. 

quote Jeg havde det ganske enkelt rigtig, rigtig dårligt

Thomas Kastrup-Larsen (S)

I dag føler den socialdemokratiske borgmester sig endelig ovenpå igen og er klar til at give borgerne de svar, de har gået og ventet på. 

Borgerne: - En belejlig sygemelding

Thomas Kastrup-Larsen har af flere borgere fået skudt i skoene, at det var belejligt at blive sygemeldt, mens de politiske skandaler med borgmesteren som omdrejningspunkt rullede for åben skærm. Blandt andet var det reaktionen hos mange på Facebook, da nyheden om sygemeldingen kom ud.

Til spørgsmålet om, hvorvidt sygemeldingen skete for at slippe væk for den voldsomme kritik, afviser Thomas Kastrup-Larsen dog anklagen på det kraftigste: 

- Det er en helt igennem urimelig beskyldning. Når man tænker på, hvad jeg har stået på mål for i den tid, jeg har været borgmester, så har jeg aldrig løbet væk fra sagerne. Men det ramlede simpelthen for mig, siger han. 

Aalborgs borgmester har desuden svært ved at forstå, at nogen kan komme med sådanne beskyldninger mod ham: 

- Der var ingen vej udenom den sygemelding, det mente min læge heller ikke. Jeg havde det ganske enkelt rigtig, rigtig dårligt.

Torsdag aften klokken 19.45 sender TV2 Nord Salto et 45 minutters interview i programmet Fokus, hvor vært Pia Beltoft blandt andet søger at få svar på hvad der skete med de politiske skandalesager, og hvordan Thomas Kastrup-Larsens fremtid som borgmester, byrådsmedlem og privatperson ser ud. 


fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

010722 Skagen Festival

Nu spiller musikken i Skagen og Nibe

Festivalgæster

gallery De nordjyske festivaler er tilbage for fuld musik – og gæsterne elsker det

fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

Til forsiden

Til forsiden