LIGE NU:

Udvikling vendt: Flere nystartede virksomheder i Aalborg i tredje kvartal

I tredje kvartal oplevede Aalborg Kommune for første gang i år en positiv udvikling i antallet i nystartede virksomheder.

Coronavirus har haft enorm indflydelse på alt i 2020. Også på antallet af nystartede virksomheder i Aalborg, som i de to første kvartaler i år har ligget under antallet fra samme periode sidste år.

Men nu ser det ud til, at den kedelige udvikling er vendt. For i tredje kvartal er der kommet 469 nye virksomheder til. Det svarer til en stigning på tre procent sammenlignet med samme periode sidste år. Det viser tal fra Business Aalborg.

Det er tal, der vækker glæde hos erhvervsservicechef i Business Aalborg, Lone Borg.

- Tallene stemmer fint overens med interessen for vores fysiske og digitale tilbud i Startup Café Aalborg gennem tredje kvartal. Der har været en øget iværksætterlyst på det seneste, og vores konsulenter har oplevet en fornyet energi i vores lokale iværksættermiljø, siger hun.

 
 
Foto: Bisnode/NN Erhverv

Antallet af nystartede virksomheder i tredje kvartal vejer lidt op for, at der i de to første kvartaler af 2020 ikke var lige så mange ny virksomheder.

- Det er essentielt for erhvervslivet generelt i Aalborg, at der produceres nye idéer og initiativer, tilføjer Lone Borg.

Større fremgang i storbyer

Det er særligt i landets største byer, at denne fremgang ses. På landsplan har udviklingen i tredje kvartal været otte procent. Her er det særligt landets to største byer, Aarhus og København, der trækker landsgennemsnittet op. De to byer har henholdsvis haft en fremgang på 13 og 22 procent for tredje kvartal.

Aalborg følges med Odense, som begge har en fremgang på tre procent, mens Esbjerg og Randers ligger med negativ vækst på minus tre og minus fem procent.

 
 
Foto: Bisnode/NN Erhverv

- Vi ser ofte - både på godt og ondt - at udviklingen i landets to største byer er en god indikator for, hvor vi er på vej hen. Derfor er det et godt tegn for de kommende måneder i Aalborg, hvor vi håber på at gøre op for mere af den tilbagegang, som vi oplevede i starten af året, siger Lone Borg.

Fra januar til september har Aalborg oplevet en overordnet tilbagegang i nye CVR-numre på 14 procent. Der er i alt registreret 1.383 nye virksomheder i kommunen frem til udgangen af september i år.

Blandt de nye iværksættere er en del unge mennesker. Det kunne TV2 Nord fortælle om onsdag. Du kan se indslaget herunder.

I starten af 2018 var tre procent af danskerne under 30 år iværksættere, mens det i slutningen af 2019 er hele 11 procent, viser tal fra Dansk Erhverv. Men der er plads til mange flere, mener en ung nordjysk succesfuld iværksætter, der nu deler ud af egne samt kollegaers erfaringer, for at få andre til at forfølge drømmen om egen virksomhed.