Seneste nyt:

Unge nordjyske EM-guldvindere skriver dansk karate-historie

Det er ifølge sportschef Allan Busk første gang, at Danmark får to europamestre ved ét mesterskab i sportskarate.

Line Zacho Knudsen ligner på mange måder andre på sin alder. Hun er 17 år gammel, og så går hun i 2.G i en idrætsklasse på handelsgymnasiet i Turøgade i Aalborg. 

Men hun skiller sig ud. For siden hun var 12 år, har karate fyldt en stor del af hendes liv, og for få dage siden gik en meget stor drøm i opfyldelse for hende. 

quote Jeg er pavestolt. Det er dejligt at være med til at skrive historie

Allan Busk, grundlægger og sportschef, Aalborg Sportskarate

Efter at have vundet 5-0 over sin modstander i finalen søndag i den tjekkiske hovedstad Prag kan hun nemlig kalde sig for europamester i sportskarate.

- Jeg er mega overvældet og glad. Jeg skulle først lige forstå det. Det er ret vildt, og det betyder helt vildt meget for mig, siger Line Zacho Knudsen. 

Line Zacho Knudsen på podiet i Prag.
Line Zacho Knudsen på podiet i Prag.
Foto: Sportskarate.dk

To EM-guldvindere i samme klub

Line Zacho Knudsen træner til daglig i klubben Aalborg Sportskarate, hvor hun begyndte, da hun var 12 år. 

I 2016 begyndte hun at konkurrere, og i weekenden var hun faktisk ikke alene om at hive et europamesterskab hjem til klubben.

For det danske landshold sikrede intet mindre end to EM-guldmedaljer, og den anden sejr blev vundet af Trine Fuyu Lind. Begge piger træner til dagligt sammen.

- Det er megafedt, at jeg kan dele den her oplevelse med hende. At vi kan tænke tilbage på det her sammen, siger Line Zacho Knudsen, der vandt U18-EM for udøvere over 59 kilogram, mens Trine Fuyu Lind vandt U21-EM for udøvere under 61 kilogram.

Ifølge Allan Busk selv er han den mest vindende herrekæmper i karate i Danmark nogensinde.
Ifølge Allan Busk selv er han den mest vindende herrekæmper i karate i Danmark nogensinde.
Foto: Privatfoto

Skriver dansk historie

Begge piger har trænet i Aalborg Sportskarate, siden de fik interesse for sporten, og Allan Busk har fulgt dem siden dag ét. Han grundlagde klubben i 2004, og han har været deres træner lige siden begyndelsen. 

quote For klubben skaber det en masse motivation og særligt for de yngre, der kigger med

Allan Busk, grundlægger og sportschef, Aalborg Sportskarate

Og ifølge ham er der i weekenden blevet skrevet dansk historie. Det er nemlig første gang, at Danmark får to europamestre ved ét mesterskab i sportskarate.

- Jeg er pavestolt. Det er dejligt at være med til at skrive historie, og det er bare helt unikt, siger Allan Busk, der også er landstræner i Dansk Karate Forbund og sportschef i Aalborg Sportskarate, der har hjemme i Nordkraft i Aalborg. 

Han fortæller, at klubben tidligere har haft to europamestre, men ikke på samme tidspunkt. 

Line Zacho Knudsen med sin guldmedajle i hånden efter at have vundet guld ved europamesterskaberne i sportskarate søndag.
Line Zacho Knudsen med sin guldmedajle i hånden efter at have vundet guld ved europamesterskaberne i sportskarate søndag.
Foto: Privatfoto

Drømmer om VM-medaljer

Det er ikke alene en sejr for Line Zacho Knudsen og for Trine Fuyu Lind, at de nu kan kalde sig for europamestre. Det er også en sejr for klubben, mener Allan Busk. 

- For klubben skaber det en masse motivation og særligt for de yngre, der kigger med. Der bliver nu skabt en tro på, at det her kan blive dem en dag, siger sportschefen.

Efter sejren er motivationen og drømmene også kun vokset hos Line Zacho Knudsen. Hendes næste store turnering er VM i den kommende sæson.

- Jeg håber, at jeg kan hente nogle medaljer - og i det mindste vise hvorfor jeg vandt EM, siger Line Zacho Knudsen.