Var bagud sent i tredje periode: Pirates’ gulddrøm lever videre efter stort comeback

I femte finalekamp var Aalborg Pirates bagud af to omgange, men lykkedes alligevel med at vinde 4-2 over Rungsted Seier Capital, og har dermed reduceret yderligere i finaleserien.

Aalborg Pirates havde kniven for struben forud for dagens femte finalekamp. Efter at have tabt de tre første, lykkedes det i fredags at bringe spænding tilbage i finaleserien, da piraterne reducerede Rungsted Seier Capitals føring i antal vundne kampe til 3-1, men kravet var stadig en Pirates-sejr for fortsat at holde liv i mesterskabsdrømmene.

I fredagens første finalesejr til Aalborg Pirates var det blandt andet et succesfuldt powerplay, der var en af årsagerne til, at piraterne måtte udskyde sommerferien til fordel for en femte finalekamp. Søndag fik de lov at smage deres egen medicin. Efter at Pirates havde klaret sig gennem første undertalsperiode, straffede hjemmeholdets Rasmus Andersson, at Mikkel Højbjerg fik en udvisning for ’tripping’ og bragte Rungsted på mesterskabskurs med sin 1-0-scoring.

Svær kamp viste piraternes klasse

Pirates blev ramt af endnu en udvisning i kampens første periode, da Pierre-Olivier Morin slog hjemmeholdets målvogter i hovedet – dog uden at Rungsted Seier Capital formåede at udnytte overtaget, og pausestillingen var derfor 1-0.

Pirates har haft det mildt sagt svært i finaleseriens udekampe mod Rungsted, hvor det inden søndagens opgør ikke engang er lykkedes at komme på måltavlen, mens defensiven samtidig har indkasseret samlet set otte Rungsted-scoringer.

De offensive udfordringer fortsatte i søndagens opgør, hvor Aalborg Pirates langt ind i de første to perioder kun kom frem til ganske få skud mod mål, mens Rungsted stod noteret for næsten 20 afslutninger.

Alligevel lykkedes det med få sekunder tilbage af anden periode for Aalborg Pirates at komme på tavlen, da Martin Højbjerg klaskede pucken op under nettaget, og med ét var der igen spænding om mesterskabskampen. Udligningen kom efter to perioder, hvor Rungsted havde overtaget, men ikke formåede at udnytte det, og så var alt igen helt åbent.

Resultatligheden og den tilhørende spænding varede dog kun kort ind i tredje periode, hvor der ikke var spillet fem minutter, før Rungsted igen bragte sig på sejrs- og dermed mesterskabskurs. Efter en omstilling lykkedes det Hampus Gustafsson at bringe hjemmeholdet på 2-1. Scoringen faldt paradoksalt nok, mens Pirates leverede noget af sit bedst spil i kampen.

Spænding til det sidste

Trods Rungsteds scoringsmavepuster formåede Pirates at fastholde det spilmæssige overtag, hvilket belønnede sig med omkring seks minutter igen. Cody Donaghey bragte balance i regnskabet, og ikke nok med det lykkedes det også Pirates at komme foran, da Ben Duffy bare et godt minut efter gjorde det til 3-2, og pludselig var både kamp og momentum vendt fuldstændig på hovedet.

Rungsted kastede mod kampens slutning alt ind for en udlignende scoring og valgte i den forbindelse at tage deres keeper ud til fordel for en ekstra markspiller. Det udnyttede Martin Højbjerg med bare seks sekunder igen, da han gjorde det til slutresultatet 4-2 til Aalborg Pirates.

Dermed har Pirates nu reduceret yderligere i finaleserien, hvor det nu står 3-2 inden sjette kamp i Aalborg på tirsdag. Hvis det lykkes Pirates at vinde finaleserien, vil det være et historisk comeback.