LIGE NU:

Verdens hårdeste løb: Stine Rex skal løbe 217 kilometer i 50 graders varme

Den nordjyske ultraløber er som den første danske kvinde udtaget til løbet Badwater Ultramarathon, som løbes i Death Valley.

Det nordjyske løbefænomen Stine Rex er sluppet gennem nåleøjet og er blevet udtaget til at deltage i det 217 kilometer lange Badwater Ultramarathon.

Løbet starter 85 meter under havets overflade i Death Valley i Californien og går over tre bjerge. Løbet slutter 2548 meter oppe ad bjerget Mount Whitney. Løbet afvikles hvert år i midten af juli, hvor det er varmest i området, og temperaturerne ofte overstiger 50 °C.

quote Jeg glæder mig helt vildt. Det er mega sejt og mega vildt, at jeg er blevet godkendt til at deltage, og så som den første danske kvinde nogensinde.

Stine Rex, ultraløber

4000 løbere havde søgt om en startplads, men kun 100 får lov til at stille op i, hvad der betegnes som verdens hårdeste løb.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det er mega sejt og mega vildt, at jeg er blevet godkendt til at deltage, og så som den første danske kvinde nogensinde, siger Stine Rex.

Hun fik beskeden lørdag, da arrangørerne på en livestream oplyste navnene på årets deltagere.

- Og jeg troede ikke, at jeg kom med, for jeg blev først nævnt som den tredjesidste af de 100 deltagere, siger Stine Rex.

Løbebånd i sauna

Den 40-årige løber har med succes deltaget i adskillige lange løb tidligere, og det er også på den baggrund, at hun er blevet udtaget. Men løbet i Californien bliver alligevel noget specielt - især på grund af den ekstreme varme og samtidig skal der passeres nogle bjerge.

- Ja, jeg overvejer at få et løbebånd sat op i en sauna i DGI-huset i Nordkraft, hvor jeg arbejder, for på den måde at vænne mig til at løbe i de høje temperaturer, siger Stine Rex.

Hun mener dog, at hun faktisk er rimelig god til at klare voldsom varme, når hun løber.

Stine Rex føler selv, at hun er i sit livs form, og hun er klar til udfordringerne i Californien. Hun skal selvfølgelig time sin træning og vil bygge formen stille og roligt op, så hun er helt klar til juli, og hun har ingen planer om at deltage i lange løb inden turen til USA.

Stine Rex har deltaget i adskillige langdistance løb. Og hun stiller altid op for at vinde.
Stine Rex har deltaget i adskillige langdistance løb. Og hun stiller altid op for at vinde.
Foto: privat foto

Dokumentarfilm om den hårde tur

Udover den fysiske form, skal tegnebogen også være i orden for at kunne deltage. Stine Rex anslår, at det rundt regnet kommer til at koste 100.000 kroner alt i alt at deltage. Hun skal blandt andet have to trænere med til løbet og dertil kommer rejsen og alle de øvrige omkostninger.

- Jeg skal rundt og snakke med mine sponsorer, om hvor meget de kan hjælpe med, siger Stine Rex.

Og sponsorerne har gode muligheder for at få deres firmanavne eksponeret, da Trialbear Films har indgået en aftale med Stine Rex om at lave en dokumentarudsendelse om hendes 217 kilometer lange løbetur i Californien.

Stine Rex har stor respekt for løbet, og målet er da også at gennemføre. Men den nordjyske løber drømmer om mere.

- Jeg stiller selvfølgelig op for at vinde. Jeg ved, at jeg udover min fysik også er stærk mental, og det er vigtigt på så anstrengende en rute og distance, siger Stine Rex.

Stine Rex sammen med sin mand og børn, som også skal med på turen  til Californien.
Stine Rex sammen med sin mand og børn, som også skal med på turen  til Californien.
Foto: Privatfoto