Verdens Vildeste Brobyggere i Nordjylland - nu er byggeprocessen begyndt

Verdens Vildeste Brobyggere samarbejder på tværs af fagene

Aalborg er i år vært for konkurrencen Verdens Vildeste Brobyggere, hvor tre hold dyster om at bygge bro over C.W. Obels Kanal i Aalborg Vestby.

De tre hold blev præsenteret i februar, og består 12-15 lærlinge og studerende fra 8 forskellige faggrupper. 

Til dagligt er Hannah Wittrup handelselev. Nu er skrivebordet skriftet ud med hold to i konkurrencen verdens vildeste brobyggere. 

- Det er meget uvant for mig, når jeg sidder ved et skrivebord hver dag, men det er spændende, og det er fedt at være med i hele processen og vide, at vi alle sammen kan hjælpe til, fortæller Hannah Wittrup. 

I denne uge arbejder Verdens Vildeste Brobyggere på blandt andet Tech College i Aalborg. Der har selv planlagt og designet broerne, og nu bygger de tre hold de enkelte elementer.

- Alle kan give en hånd med. Nu har vi elektrikere handelselever og lidt af hvert, og jeg synes, det kører sindsygt godt, lyder det fra Søren Justesen, der er bygningskonstruktørstuderende. 

Vidt forskellige

På hvert hold i konkurrencen er der 8 forskellige faggrupper.

- Det er altid spændende. Vi er lidt forskellige og tænker forskelligt, så det er sjovt nok at få det hele med, konstaterer Casper Olsen, der er tømrerlærling. 

- Det er jo en helt ny verden. Det er ikke almindelige kabler og tavler, vi roder i i dag, så jeg er da lidt på udebane, men det bliver godt, det er jeg ret sikker på, fortæller Alexander Helms, der er elektriker. 

- Jeg kan høre, at elektrikeren, han synes, at tømmerarbejde det var hårdt. Selv om man går sammen hver dag, så er det ikke sikkert, man har en forståelse for, hvad de forskellige ting kræver, forklarer Søren Justesen. 

Se hele inslaget herunder:

De er hårdt at være tømrer. Handelselever og elektrikerlærlinge oplever en anden branche på egen krop.

Flere skal søge erhvervsuddannelserne

Formålet med Verdens Vildeste Brobyggere er at sætte fokus på, at alle fag er afhængige af hinanden, og når man skal bygge bro, er ingeniøren lige så vigtig som tømreren. Det skal også være med til at få flere unge til at søge mod de håndværksmæssige og naturvidenskabelig fag.

- Uden håndværksfagene, så havde vi ikke haft nogle huse at bo i, ingen vej at køre på, vi havde ingen infrastruktur overhovedet, så derfor er håndværksfagene rigtig rigtig vigtige, understreger Michael Thage, der er faglærer.  

Alle faggrupper får deres kompetencer i spil i konkurrencen.

-  Det er med at holde øje med de rigtige materialer, og om vi har fået dem til de rigtige tider, og hvornår vi skal bruge hvad, nu har vi jo forskellige arbejdsuger og lokationer, forklarer Hannah Wittrup, mens hun bladre gennem flere papir.  

- Det kører bare og alle supplerer hinanden rigtig godt. Vi er dybt afhængige af hinanden, det er vi virkelig, anerkender Søren Justesen. 


Vinderen findes i juni

I starten af juni finder hold 2 ud af, om de bliver verdens vildeste brobyggere

- Jeg synes, det går fantastisk. Vi er et perfekt hold, og jeg er sikker på, vi også er vinderholdet, siger Søren Justesen kækt. 

Finalen i Verdens Vildeste Brobyggere foregår den 2. juni, hvor alle ganske gratis kan komme og se de tre hold bygge deres bud på en vinderbro over C.W. Obels Kanal i Aalborg Vestby.

TV2 Nord følger hele konkurrencen Verdens Vildeste Brobyggere.

finaleprogram for verdens vildeste brobyggere

Der er finaledag 2. juni ved C.W. Obels Kanal, og programmet ser således ud:

 • Kl. 10.00
  Pladsen, messeområdet og foodtrucks åbner

 • 10.30
  Åbningstale ved viceborgmester Vibeke Gamst

 • 11.00
  Brobygningskonkurrencen starter

 • 11.00 – 17.00
  Betonworkshop for børn og familier. Støb din egen skammel, lampe eller smykkeholder med betonentusiast Thomas Uhrskov.

 • 11.30
  Tale ved Lizette Riisgaard, forperson Fagbevægelsen Hovedorganisation

 • 13.00
  Tale ved Poul Nyrup Rasmussen

 • 13.30
  Freestyle rap ved Dave Saliva

 • 15.00
  Interview med Boss Ladies

 • 16.00
  Koncert med PAK

 • 16.30
  Freestyle rap ved Dave Saliva

 • 17.10
  Interview med ScandiMate

 • 19.00
  Koncert med HØKER

 • 20.00
  Koncert med MEKDES

 • 21.00
  Vinderen af konkurrencen kåres ved Otto Bruuns Fond

 • 22.00
  Lyset på broerne tændes

  Kilde: Verdens Vildeste Brobyggere


Seneste nyt

fra Nordjylland