Da Kim spottede unge som sig selv, tog han en beslutning: Nu er klubben Nemizis hans hjertebarn

Kim Kolditz fra Hjørring er blandt de nominerede til Årets Nordjyde. I 2010 tog han initiativ til at starte en ny ungdomsklub op i Hjørring, der passede til de unge, der ikke passede ind andre steder.

KØB BILLET TIL ÅRETS NORDJYDE

Da Kim i 2010 fik øje på en gruppe unge i Hjørring, der ikke passede ind i de eksisterende tilbud i kommunen, tog han affære.

De unge lignede til forveksling Kim selv, da han var ung og gik på specialskole, så han havde en god fornemmelse af, hvad et nyt tilbud skulle give de unge.

- Det er jo bare friske unge mennesker, der har noget energi, de skal have banket af, fortæller Kim Kolditz, der arbejder som handicaphjælper - men bruger al sin fritid i ungdomsklubben, der fik navnet Nemizis.

quote Jeg vil ikke kunne stoppe. Det vil ikke være godt for andre... Eller for mig

Kim Kolditz, nomineret til Årets Nordjyde

Arbejder for klubben

Klubben modtager et mindre kommunalt tilskud, og de i alt 92 medlemmer betaler derudover 200 kroner i årligt kontingent. Det samme gør Kim selv - og hans arbejde er ulønnet.

Resten af klubbens midler tjener Kim og medlemmerne gennem såkaldte klubjobs, hvor kommuner, virksomheder og private køber de unges arbejdskraft. Da vi mødte Kim og medlemmerne af Nemizis i Hjørring, var de igang med at forberede det store event for byens nye studerende kaldet Hjørring LIVE - og lige rundt om hjørnet venter julepyntning af Hjørring by.

Kim Kolditz og de unge fra Nemizis igang med opsætningen til Hjørring LIVE.
Kim Kolditz og de unge fra Nemizis igang med opsætningen til Hjørring LIVE.
Foto: Daniel Mikkelsen / TV2 Nord

Arbejdet er en del af pædagogikken i Nemizis - og de unge, der kan have diagnoser, svære familieforhold eller problemer med at passe ind i sociale sammenhænge får på den måde et indtryk af, hvad det vil sige at være på arbejdsmarkedet.

- Min betaling er jo også, at vi kan se, at nogle af dem, der har det svært på arbejdsmarkedet - som har prøvet at være derude uden at finde noget - de måske får tilbudt en læreplads gennem nogle af de jobs, vi har, fortæller Kim Kolditz.

Vanvittigt overskudsagtigt

At de unge sættes i arbejde er også det, som dommerne til Årets Nordjyde har bidt mærke i - og de var ikke i tvivl om, at Kim Kolditz fortjente en nominering.

- Han er en person, som jo ikke har det faglige bevis på, at man kan arbejde pædagogisk, men som har lært nogle ting i livet og bruger de ting, han har lært, til at modne andre folk, lyder det fra Peter Møller Madsen, mens Lasse Heidelbach supplerer:

- Fællesskabet er deres omdrejningspunkt, men det er er så ovenikøbet et fællesskab, der går ud i en ekstrem yderligere frihed og arbejder for andre. Det er vanvittigt overskudsagtigt.

Selvom en stor del af Nemizis er bygget op om de såkaldte klub-jobs er der stadig plads til at ordne en scooter og tage et slag pool.
Selvom en stor del af Nemizis er bygget op om de såkaldte klub-jobs er der stadig plads til at ordne en scooter og tage et slag pool.
Foto: Daniel Mikkelsen / TV2 Nord

Hvis man vræler hjemme, er der ingen der opdager det

Selvom medlemmerne i Nemizis hver især døjer med udfordringer, kommer de trofast i klubben. Det samme gør Kim.

- Jeg har også mine venner herude, alle i min omgangskreds er herude, og alle de hyggelige stunder og alt det sjove sker herude.

Og de unge kommer ned til ham - også selvom de har en dårlig dag.

- Er der noget træls, og synes man det hele er negativt, så hjælper det jo ikke at sidde derhjemme og vræle. For så er der ikke nogen, der opdager det.

Selvom klubben tager al Kims fritid, har han ingen intentioner om hverken at drosle ned eller stoppe.

-Det er jo større end mig, det her.

- Jeg vil ikke kunne stoppe. Det vil ikke være godt for andre... Eller for mig.

Kim Kolditz giver naturligvis selv en hånd med, når der er klub jobs, der skal ordnes. Han betaler også selv kontingent til Nemizis.
Kim Kolditz giver naturligvis selv en hånd med, når der er klub jobs, der skal ordnes. Han betaler også selv kontingent til Nemizis.
Foto: Daniel Mikkelsen / TV2 Nord

Vinderen kåres i Frederikshavn

Vinderen af Årets Nordjyde findes den 6. oktober i Arena Nord i Frederikshavn. Kim Kolditz er oppe mod fire meget kompetente modstandere i kampen om at blive Årets Nordjyde. Dem kan I møde ved at klikke på de fremhævede links herunder.

Det er nordjyderne, der via SMS-afstemning kårer Årets Nordjyde. Afstemningen åbner først den 6. oktober klokken 19, og hvis du til den tid vil stemme på Kim Kolditz, så skriv SMS-koden TV2N 5 bag øret.

KØB BILLET TIL ÅRETS NORDJYDE


Årets Nordjyde

051023 Årets Nordjyde siho 11270

gallery Her er de bedste billeder fra Årets Nordjyde

051023 ÅN WEB Joakim Mæhle

play Kørte syv timer for at tage fusen på Joakim Mæhle

Statuetter

play Fire mænd i skysovs: - Dejligt at blive anerkendt i Nordjylland

051023 GENERAL PRØVE - Årets Nordjyde siho 11246

play Afsløring! Her er vinderne af Årets Nordjyde 2023

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland