Anette hjælper overalt, hvor hun kan: - Jeg føler, at jeg skylder

Anette Rolighed Nielsen er blandt de nominerede til Årets Nordjyde. I snart 10 år har hun været travlt beskæftiget med at lave velgørende projekter.

KØB DIN BILLET TIL ÅRETS NORDJYDE

- Jamen, jeg føler at jeg skylder.

Sådan forklarer 57-årige Anette Rolighed Nielsen fra Ullits ved Farsø den drivkraft, der siden 2014 har haft hende travlt beskæftiget med at lave velgørende projekter.

Lige nu er det julegaverne til fattige børn i Rumænien, der lægges sidste hånd på, for Anettes godhed, kender ingen grænser.

- Jeg har bare altid synes, at når vi nu kan - og når der er så mange, der mangler, forklarer Anette Rolighed Nielsen.

- Og så det her forbrugersamfund. Vi smider væk fra en side - og mange gange fejler det bare ingenting.

quote Tiden skal jo gå med et eller andet, når man er pensionist og ikke kan holde til at arbejde

Anette Rolighed Nielsen

- Jeg gøre det bare, fordi jeg kan lide det

Troels Laursen er sognepræst i Ullits og har igennem flere år fulgt Anette Roligheds frivillige arbejde. Nu har han indstillet hende til Årets Nordjyde.

- Hun har sådan en vis stædighed i at blive ved og udholde. Og blive ved med at finde veje, fortæller Troels Laursen, der var med, da TV2 Nord ventede på Anette Rolighed Nielsen i hendes gårdhave for at overraske hende med nyheden om, at hun er nomineret til Årets Nordjyde.

- Jeg synes jo, at ovenpå alt det sygdom, som du har været igennem - og du bliver ved med at hjælpe andre - det skulle på landkortet, lød det fra Troels Laursen, da han overrakte Anette sit diplom og en buket.

Men Anette var ydmyg som altid:

- Det er rigtig, rigtig lækkert. Men altså. Jeg gør det jo bare, fordi jeg kan lide det. Vi vil gerne gøre en forskel.

Anette Rolighed Nielsen i færd med at pakke julegaver til rumænske børn
Anette Rolighed Nielsen i færd med at pakke julegaver til rumænske børn
Foto: Daniel Mikkelsen / TV2 Nord

- Hun griber alt, hvad hun kan

Dommerne på Årets Nordjyde kunne lide, hvad de så, da de læste Troels Laursens indstilling af Anette Rolighed Nielsen og var til syvende og sidst ikke i tvivl om, at hun fortjener den hæder, det er, at være nomineret til Årets Nordjyde.

- Hun griber alt, hvad hun kan. Det er uanset, om det er mad, der er til overs, eller møbler, lyder det fra Lasse Heidelbach.

- Og det er uanset hvem, der trænger til hjælp. Om det er ukrainske flygtninge, eller nogen der ikke har til dagen og vejen. Så hjælper hun der, hvor hun kan.

Har sat huset til salg - for bedre at kunne hjælpe

Anette Rolighed Nielsen har, siden hun var ung, haft dårligt helbred og har lidt af kronisk træthed. Først i år 2000 fandt lægerne ud af, at det skyldtes en fejl i Anettes immunforsvar. En fejl, der betød, at Anettes krop angreb hendes egen lever.

Sidste år fik hun så en ny lever - og det har givet mere energi til at hjælpe.

- Tiden skal jo gå med et eller andet, når man er pensionist og ikke kan holde til at arbejde.

- Det her kan jeg holde til, men det bliver i mit tempo, og folk får tingene, som jeg kan få det ordnet - med mindre de kan hente dem selv.

Anette Rolighed Nielsen er levertransplanteret og kan ikke holde til at passe et almindeligt arbejde - men hun kan holde til at gøre velgørende arbejde.
Anette Rolighed Nielsen er levertransplanteret og kan ikke holde til at passe et almindeligt arbejde - men hun kan holde til at gøre velgørende arbejde.
Foto: Daniel Mikkelsen / TV2 Nord

Anette har et stort netværk af privatpersoner og virksomheder, der donerer ting, som hun sammen med sin mand sørger for kommer frem til værdigt trængende. Men tingene kommer ind i en hastighed, så hjemmet i Ullits er fyldt helt op. Derfor er det nu blevet sat til salg.

- Jeg vil gerne have et sted, hvor jeg kan overskue det hele. Hvor jeg bare selv kan gå ud og have et overblik. Samtidig har jeg jo ikke kørekort, så det skal også være inden for rækkevidde.

Uanset om huset bliver solgt i morgen eller først om et år, lover Anette Rolighed Nielsen dog, at hun fortsætter sit store arbejde med at hjælpe.

- Der er så mange, der har brug for hjælp. Og det bliver værre og værre i de her tider.

- Jeg kan godt mærke, at folk virkelig er pressede. De har ikke råd til at købe noget som helst. Så hvis jeg måske kan hjælpe dem, så gør jeg gerne det.

Anettes velgørenhed betyder, at hjemmet i Ullits er fyldt godt op med donationer. Hun og hendes mand har derfor sat huset til salg - og drømmer om at flytte i noget større, hvor der er bedre plads til Anettes arbejde.
Anettes velgørenhed betyder, at hjemmet i Ullits er fyldt godt op med donationer. Hun og hendes mand har derfor sat huset til salg - og drømmer om at flytte i noget større, hvor der er bedre plads til Anettes arbejde.
Foto: Daniel Mikkelsen / TV2 Nord

Vinderen kåres i Frederikshavn

Vinderen af Årets Nordjyde findes den 6. oktober i Arena Nord i Frederikshavn. Anette Rolighed Nielsen er oppe mod fire meget kompetente modstandere i kampen om at blive Årets Nordjyde. Dem kan I møde ved at klikke på de fremhævede links herunder.

Det er nordjyderne, der via SMS-afstemning kårer Årets Nordjyde. Afstemningen åbner først den 6. oktober klokken 19, og hvis du til den tid vil stemme på Anette Rolighed Nielsen, så skriv SMS-koden TV2N 3 bag øret.

KØB DIN BILLET TIL ÅRETS NORDJYDE


Årets Nordjyde

051023 Årets Nordjyde siho 11270

gallery Her er de bedste billeder fra Årets Nordjyde

051023 ÅN WEB Joakim Mæhle

play Kørte syv timer for at tage fusen på Joakim Mæhle

Statuetter

play Fire mænd i skysovs: - Dejligt at blive anerkendt i Nordjylland

051023 GENERAL PRØVE - Årets Nordjyde siho 11246

play Afsløring! Her er vinderne af Årets Nordjyde 2023

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland