Daria flygtede fra krig - nu hjælper hun ukrainske børn med at finde Holger

Aalborg Bibliotek nyder stor gavn af 20-årige Daria Kirchanova. Hun er er dygtig til at oversætte, og så er hun skrap til at finde bøgerne på reolerne.

Vi læser for at vide, at vi ikke er alene. Sådan lyder et citat fra den engelske forfatter C.S. Lewis.

Og alene er de ukrainske flygtningebørn ikke, når de møder op på Aalborg Bibliotek. Skolebørnene kan ligesom alle andre få hjælp til at finde den helt rette bog af bibliotekets personale. Endda på deres eget modersmål.

Det skyldes 20-årige Daria Kirchanova, som selv flygtede fra Ukraine i marts. Hun har nemlig de seneste tre uger arbejdet på Aalborg Bibliotek. Selvom arbejdet måske ikke på forhånd lød så tiltalende, så er hun blevet rigtig glad for det. 

- Jeg kan virkelig godt lide jobbet, og når jeg arbejder her, så tænker jeg ikke på de uhyggelige ting, der sker i Ukraine, fortæller hun. 

Nordjyske virksomheder byder sig til

Aalborg Bibliotek er langt fra det eneste sted, som har budt ukrainske flygtninge velkommen på arbejdspladsen, og det er der flere grunde til.

- Flere virksomheder mangler simpelthen arbejdskraft, men der er også virksomheder, som specifikt opretter jobs til ukrainske borgere, fordi de ønsker at tage et socialt ansvar og hjælpe de dem, siger centerchef for Job- og Integrationshuset i Aalborg Kommune, Betina Tryktek.

Daria Kirchanova glæder sig over, at hun har fået muligheden for at komme ud på arbejdsmarkedet i Danmark, og hun ser det som starten på et nyt kapitel.

- Jeg kan virkelig godt lide Ukraine, og jeg vil gerne tilbage. Men jeg er først lige begyndt på min egen vej, og jeg startede her, så jeg tror, at jeg vil være i begge lande i fremtiden, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland