80-årig mand tiltalt for at køre over solbadende kvinde på strand

En ældre nordjysk herre kan mandag ende med at få en betinget frakendelse for at have kørt en strandgæst over på Vestkysten.

Der er tale om en usædvanlig sag, når en 80-årig mand efter planen mandag møder i Retten i Hjørring. 

Her bliver han nemlig tiltalt for at have kørt over en kvinde, mens hun lå og solede sig på stranden i Blokhus.

Den 80-årige mand, der kommer fra det vestlige Han Herred, er tiltalt for at have kørt hen over kvinden om eftermiddagen 16. juni 2020. 

Ifølge anklageskriftet lå kvinden og solede sig på den brede strand på den nordjyske vestkyst – en strand, der netop er kendt for at byde på en unik blanding af badegæster og bilister i sommersæsonen.

FOROMTALE AF RETSSAG

Denne artikel er en foromtale af en retssag. Det betyder, at artiklen er skrevet ud fra retssagens anklageskrift.

Den tiltalte, der er nævnt i artiklen, er ikke dømt. Hvis man er tiltalt i en retssag, så har anklagemyndigheden vurderet den sag, politiet har arbejdet på og besluttet at rejse tiltale i retten.

Retsmødet for denne sag er fastsat til mandag 27. juni klokken 9 til 10.30 i Retten i Hjørring. Her vil den tiltalte samt eventuelle vidner blive indkaldt og afgive forklaring, hvorefter sagen vil blive afgjort.

Fik ikke alvorlige skader

Det fremgår af anklageskriftet, at bilen kørte hen over kvindens ene arm og ene ben. Ifølge politirapporterne efter episoden slap kvinden uden alvorligere skader, men blev dog anbefalet at tage omkring skadestuen. 

Det fremgår heller ikke af anklageskriftet, hvilke skader kvinden pådrog sig, men det fremgår dog, at der opstod en form for personskade i forbindelse med påkørslen.

Den 80-årige mand er også tiltalt for at have fortsat sin kørsel i stedet for at standse op og hjælpe, som man har pligt til. 

Kan koste førerretten

Det fremgår ikke før sagens start, om politiet har en formodning om, at manden bemærkede påkørslen, eller om manden i situationen ikke bemærkede påkørslen.

Det forventes dog at blive belyst, når sagen kommer for retten, hvor det også vil komme frem som noget af det første, hvordan den 80-årige forholder sig til anklagerne, der kan ende med at koste ham en betinget frakendelse af førerretten. 


Seneste nyt

fra Nordjylland