Seneste nyt:

Beredskab kaldt til usædvanlig opgave: Barns finger sad fast i rist

Mens barnet blev fragtet til skadestuen med risten om fingeren, sørgede resten af beredskabet for at underholde børnene i børnehaven.

Torsdag eftermiddag blev Nordjyllands Beredskab kaldt ud på en anderledes opgave, som de langt fra er vidne til hver dag. 

Turen gik til Thisted - nærmere præcist til en børnehave - hvor en dreng havde fået sin finger fast i en rist i en rigtig køkkenvask, der dog lå i et legekøkken. 

Fingeren var hævet op på bagsiden, og derfor kunne drengen ikke få sin finger op fra risten. Men selvom det var en noget uforventet situation for barnet og resten af børnehaven, tog de det hele meget pænt, lyder det fra indsatslederen.

- Stemningen var stille og rolig, da vi kom frem. Der var ingen panik, siger Jesper Madsen, indsatsleder, Nordjyllands Beredskab. 

Beredskabet underholdt de andre børn

Efter bare 15 minutter var beredskabet kommet langt med opgaven, og risten var klippet fri, så barnet kunne komme på skadestuen, der kun lå 150 meter fra børnehaven. 

Risten sad dog stadig fast om drengens finger, så nu er det skadestuens opgave at finde en måde at få fingeren fri fra risten og samtidig sørge for at få fjernet hævelsen.

Imens det hele stod på, og barnet blev fragtet til skadestuen, sørgede resten af beredskabet for at lave en god stemning og underholde de andre børn i børnehaven.

- Det er vigtigt at give et godt indtryk, og det går vi meget op i, så børnene er trygge ved os, næste gang de møder os. Heldigvis var der nogle legeonkler iblandt, siger Jesper Madsen.