Kvinde solgte babyalarm 25 gange

Tirsdag skal to større bedragerisager behandles ved retten i Aalborg. I den ene sag skal en kvinde have bedraget sig til store beløb.

En 44-årig kvinde fra Aalborg er blandt andet tiltalt for over 40 tilfælde af bedrageri til et samlet beløb på næsten 90.000 kroner. 

De fleste punkter i anklageskriftet handler om, at det lykkedes kvinden at sælge en babyalarm hele 25 gange via DBA og derved lokke tusindvis af kroner ud af intetanende købere, som aldrig modtog nogen babyalarm.

Det eftertragtede stykke babyudstyr var af mærket Neonate, og kvinden solgte den til priser, der varierede lige fra 250 til 1.000 kroner. Blandt de varer, som kvinden foregav at ville sælge via DBA var blandt andet også en Kaj Bojesen abe, en chromecast, skolebøger og en Le Klint lampe.

Bedrageri med lejebolig

Flest penge fik kvinden hevet op af lommen på folk ved på de to sites findroommate.dk og lejebolig.dk at foregive, at hun var indehaver af en lejebolig, som hun ville leje ud. 

Flere ville leje lejligheden og sendte kvinden indskud på mellem 8.000 og 23.500 kroner, men fik aldrig nøgle eller bolig – kun en lang næse.

De mere end 40 tilfælde af bedrageri foregik ifølge anklageskriftet over en periode fra juli 2019 til maj 2020, og bedrageriet beløber sig i alt til godt 88.000 kroner.

Det fremgår ikke, hvordan kvinden forholder sig til anklagerne, men det fremgår af sagens oplysninger, at anklagemyndigheden lægger op til, at hun skal idømmes psykiatrisk behandling, hvis hun kendes skyldig.

32-årig svindlede på Facebook

Tirsdag skal en 32-årig mand fra Nørresundby også for retten i Aalborg i en stort set identisk sag. Den 32-årige mand er tiltalt for i mere end 50 tilfælde at have bedraget købere, som betalte ham for computer-processorer, Nintendo Wii, Playstation-maskiner og lignende.

Ifølge anklagerne foregik svindlen i de fleste tilfælde via Facebook, og det strakte sig over en periode på næste to år, fra sommeren 2019 til forsommeren 2021.

Det fremgår heller ikke her, hvordan den 32-årige mand forholder sig til politiets anklager, men det ventes at komme frem som noget af det første, når sagen indledes.


Seneste nyt

fra Nordjylland