Bedstefædre-bowling er et hit – Michael tager kegler

Europamesterskabet i bowling for seniorer løber lige nu af stablen i Nørresundby. Den ældre aldersgruppe er særligt vilde med sporten.

Lokkerne er en smule grå. Men armene er brandvarme.

Bowlingkuglerne er pudset og skoene snøret. Og det sker ofte, at der lyder et ’strike’ fra en af de mange baner. I disse dage afholdes europamesterskab i bowling for seniorer i Nørresundby.

- Der er virkelig kommet mange. Det er så fedt, lyder det fra Mikael Brændeskov, der er direktør i Løvvangcenteret og arrangør af European Bowling Senior Championship.

Man skal minimum være 50 år for at være med, men der er intet maksimum. Og det kan ses på deltagerlisten. For deltagerne er helt op til 80 år. 

Én af de yngre deltagere er danske Michael Sørensen på 56 år. 

- Jeg er bare helt vild med at bowle, siger han. 

Danskerduo

Michael Sørensen har gået til bowling i 49 år. Han har deltaget i flere store stævner. I 2021 vandt han verdensmesterskabet for firemandshold i Dubai. Og spørger man til alderen, så er det ikke en hindring. 

- Jeg kommer ikke til at stoppe, før min krop siger fra. Lige nu går det rigtig godt, siger han. 

Til europamesterskabet spiller han med sin makker, Jesper Bakke. De kæmper om at bowle sig til tops. Men første disciplin går ikke helt efter planen. De ender uden for top fire og går derfor ikke videre. 

- Resultatet er ikke, som vi havde regnet med. Men det er kun første disciplin, der er mange flere i vente, siger Michael Sørensen. 

Det er ikke det første mesterskab, Mikael Brændeskov arrangerer. I sommer afholdt han EM for kvinder.
Det er ikke det første mesterskab, Mikael Brændeskov arrangerer. I sommer afholdt han EM for kvinder.
Foto: Caroline Monin / TV2 Nord

Flere ældre 

Det er kun anden gang, der afholdes europamesterskab for den ældre aldersgruppe. Men stævnet er meget populært, fortæller arrangøren.

- Der kommer flere og flere ældre til bowling. De har efterlyst et mesterskab i meget lang tid, siger han.

Ifølge Mikael Brændeskov skyldes den voksende gruppe af ældre i sporten, at bowling ikke er så hårdt fysisk, og at det er en social sport. 

- De ældre kan dyrke det i mange år uden at blive skadet. Og så kender de hinanden. De synes, det er hyggeligt, siger han. 

Ukraine deltager


Hele 25 nationer er med til mesterskabet, og 160 personer stiller op. Deltagerne har fået hjælp til at arrangere transport og logi. Det har derfor taget Mikael Brændeskov flere måneder at forberede. 

- Jeg er stået meget tidligt op, og er kommet sent i seng i mange, mange dage, siger han. 

Men ifølge arrangøren er de hårde dage det hele værd. For der er særlig en nations tilstedeværelse, der gør ham glad. 

- Ukraine er kommet. Det er bare så fedt, at de kan møde op til sådan noget her. Når man tager deres situation i betragtning, siger Mikael Brændeskov. 

Stævnet startede lørdag og fortsætter i en uge. Søndag er det kvinderne, der skal på banerne. 



Seneste nyt

fra Nordjylland