DigiTALT: - Jeg kan sgu godt forstå, sygeplejerskerne strejker
Mikael Espensen, kreativ direktør hos reklamebureauet Weltklasse, Ditte Maria Kollerup, direktør for KFS Boligbyg og Mikkel Egelund, programvært og pædagog, udgør ugens panel i DigiTALT.
I denne uges udgave af debatmagasinet DigiTALT er der opbakning blandt paneldeltagerne til sygeplejerskernes kamp for en bedre løn.
Det er godt og vel en måned siden, at et regeringsindgreb officielt afsluttede sygeplejerskernes strejke. Alligevel fortsætter sygeplejersker landet over med at vise deres utilfredshed – i form af symbolske arbejdsnedlæggelser af en times varighed.
Arbejdsretten har siden pålagt de sygeplejersker, som har deltaget i arbejdsnedlæggelserne, at betale en bod på 86 kroner per time, de har deltaget. Alligevel er der stadig stor forståelse for sygeplejerskernes arbejdsnedlæggelse blandt deltagerne i denne uges udgave af DigiTALT.
Jeg synes, det er fejt at bruge den der mod dem, at ’tænk, nu er der jo patienter, som ikke kan få behandling.’ Jeg nægter simpelthen at tro på, at de har taget en uddannelse som sygeplejersker – og så ikke bekymrer sig om patienterne.
Ditte Maria Kollerup, indehaver af KFS Boligbyg
- Jeg har svært ved at gennemskue hele konflikten, men jeg kan godt forstå, de står der, siger Mikael Espensen, kreativ direktør i reklamebureauet Weltklasse, og uddyber:
- Det er så kort tid siden, at vi sang ud af vinduerne og klappede og kørte kage ud til sygehusene, fordi vi holdt så meget af vores sygepersonale. Og nu er vi ligeglade. Så jeg kan godt forstå det, siger han.
Opbakning fra panelet
Heller ikke hos Ditte Maria Kollerup, indehaver af KFS Boligbyg, er der nogen vrede at spore over, at sygeplejerskerne – trods påbud om det modsatte – fortsat strejker. Ifølge hende er det tværtimod en ”fej retorik,” der lige nu bliver brugt mod sygeplejerskerne.
Det er så kort tid siden, at vi sang ud af vinduerne og klappede og kørte kage ud til sygehusene, fordi vi holdt så meget af vores sygepersonale. Og nu er vi ligeglade. Så jeg kan godt forstå det.
Mikael Espensen, kreativ direktør i reklamebureauet Weltklasse
- Jeg synes, det er fejt at bruge den der mod dem, at ’tænk, nu er der jo patienter, som ikke kan få behandling.’ Jeg nægter simpelthen at tro på, at de har taget en uddannelse som sygeplejersker – og så ikke bekymrer sig om patienterne, siger hun.
Tredje mand ved DigiTALT-bordet i denne uge, programvært og pædagog Mikkel Egelund, lægger heller ikke fingre imellem, når han skal beskrive sygeplejerskernes situation.
- For et år siden kaldte vi dem ’helte uden kapper.’ Men nu er zapper-generationen videre og så ’fuck dem,’ siger han.
Øremærket barsel til mænd
I det hele taget er der i denne uges DigiTALT fart over feltet med de markante meninger, når ikke bare de strejkende sygeplejersker, men også et nyligt forslag om øremærket barsel til fædre bliver vendt og drejet.
Et forslag som Ditte Maria Kollerup, der selv er mor til to små børn, kan se både fordele og ulemper ved.
- Vi taler om ligestilling og alt muligt. Men kunne vi ikke få en debat i gang om, hvad et barn har mest glæde af?, spørger hun i programmet.
Ligestilling, kønsrollemønstre, machokultur, urimelige kampe mod systemet – kig med, når vi vender og drejer ugens højdespringere fra TV2 Nords facebookside. Det er onsdag aften klokken 19.50 på TV2 Nord Salto eller allerede nu øverst i artiklen.