Philip elsker levende billeder - nu skal han være ny ftp-elev på Nord

Ikke mange har fulgt Fortuna Hjørrings kampe lige så tæt som TV2 Nords nye FTP-elev Philip Holm Johansen.

Han har fulgt noget nær hvert eneste sekund af Fortuna Hjørrings fodboldkampe siden 2015. Sådan helt bogstaveligt talt altså! 

Philip Holm Johansen har nemlig været fast mand bag kameraet, når nogle af landets bedste fodboldkvinder har været i kamp. Den passion, som kamp efter kamp har drevet den unge ildsjæl, gør, at han aldrig har været i tvivl om, hvad han skal lave i livet. 

Han skal lave levende billeder og tv. Det har nu ført ham til TV2 Nord.

- Altså, der var et par kampe, hvor jeg godt nok ikke var med, fordi jeg skulle til udlandet. Men ellers er det rigtig nok, at jeg har filmet alle kampe siden 2015, siger Philip Holm Johansen med et smil. 

Udover kampene har Philip Holm Johansen lavet tv-produktioner i forbindelse med Fortuna Hjørrings store årlige begivenhed, Dana Cup.

Opfordret til at tage uddannelsen

I den forbindelse er han kommet til at arbejde tæt sammen med professionelle tv-folk, som har inspireret ham til at gøre en karrierevej ud af det.

- Jeg har arbejdet sammen med folk fra Gistrup Film, og de har peget mig i retning af FTP-uddannelsen (Film- og tv-produktionsuddannelsen) på Medieskolerne i Viborg, fortæller Philip Holm Johansen, som allerede har gennemført grundforløbet. 

Derfor er han nu klar til at kaste sig ud i et praktikforløb, og det kommer til at foregå på TV2 Nord, hvor han er blevet ansat som elev og således skal være de kommende år sideløbende med, at han videreuddanner sig på Medieskolerne.

Har ingen Plan B

- Det er et megafedt sted, og jeg er meget glad for at få chancen for at arbejde sammen med virkelig dygtige og søde folk, siger Philip Holm Johansen. Han har aldrig været i tvivl om, hvad han skulle.

- Jeg har hele tiden vidst, at det var sådan noget her, jeg skulle. Og jeg har simpelthen ingen Plan B. Det er det, jeg vil, siger den unge hjørringenser med et smil.

Philip Holm Johansen skal i første omgang arbejde på TV2 Nord til efter sommerferien 2023. Herefter skal han på skole i tre måneder, før han vender tilbage til praktikken på TV2 Nord. 

Han kommer til at fungere som tv-fotograf. I første omgang som føl på de tv-hold, der hver dag arbejder i marken over hele Nordjylland. 

Senere kommer han til at stå på egne ben som fotograf på nyhedshold. 

Derudover kommer han også til at få chancen som fotograf på nogle af de store tv-produktioner, som TV2 Nord laver hvert år. Eksempelvis awardshowet Årets Nordjyde, Tall Ships Races og andre store nordjyske begivenheder.

TV2 Nord har nu tre FTP-elever i alt. Udover Philip Holm Johansen er det Simon Hougaard og Sofie Assia Hee Iversen.

Om film- og tv-produktionsuddannelsen

Varighed: 3 til 5 ½ år

Specialer: Film- og tv-assistent, film- og tv-produktionstekniker

Adgangskrav til grundforløb: Folkeskolens afgangseksamen eller tilsvarende med 2,0 i dansk og matematik

Efter grundforløbet skal eleven finde en lære-/praktikplads, som Philip nu har gjort på TV2 Nord.

Økonomi: SU og lærlingeløn


Seneste nyt

fra Nordjylland