LIGE NU:

Kommentarspor fik turistchef op i det røde felt: - Vi står med en branche, der har kæmpet i halvandet år

Restauranter mangler hjælp, men på Facebook får de det modsatte.

Det er ikke i orden, når folk kritiserer den nordjyske restaurationsbranche og dens mangel på arbejdskraft lige for tiden. Sådan lyder det i dag fra en nordjysk turistorganisation efter at vores omtale af mangel på arbejdskraft i restaurationsbranchen, har affødt en lang række kommentarer på Facebook, som langer ud efter restauratørerne.

quote - Jeg synes måske, at det er lidt for nemt at sidde hjemme bag sofabordet og udgyde sin galde ud.

Tonny Thorup, Direktør, Destination Nord.

Men det er unfair overfor en branche, som i mange måneder har været i knæ, mener Tonny Thorup, som er direktør for turistorganisationen Destination Nord.

- Jeg blev frustreret. Jeg blev faktisk også en lille smule vred. Det må jeg indrømme, siger Tonny Thorup.

- Sæt lønnen op

Det er kommentarer fra brugere på Facebook, der mener at restauratørerne bør sætte de ansattes løn op, eller som det bliver skrevet på Facebook: ”Der mangler ikke arbejdskraft, der mangler billig arbejdskraft. Kære arbejdsgivere! Kan du ikke få nogen til at gøre rent på toiletterne? Så sæt lønnen op!"

- Vi står med en branche, der har kæmpet i halvandet år på tværs af restriktioner, nedlukninger og alle mulige ting. Så synes jeg måske, at det er lidt for nemt at sidde hjemme bag sofabordet og udgyde sin galde ud over en branche, der kæmper alt hvad de har lært for at få tingene til at hænge sammen, siger Tonny Thorup.

Udbud og efterspørgsel

I TV2 Nords seneste omtale af den manglende arbejdskraft kom det frem, at de forholdsvis gode lønninger til podere er en væsentlig årsag til besværlighederne med at rekruttere personale. På Facebook skriver brugere lystigt, at det hele handler om udbud og efterspørgsel for restauranterne, der nu mangler hænder.

- Det er selvfølgelig dejligt, at nordjyderne kender alt om udbud og efterspørgsel. Men jeg minder lige om, at i de sidste halvandet år er der ikke noget, der har heddet udbud og efterspørgsel indenfor hotel- og restaurationsbranchen, siger Tonny Thorup.

1.400 har mistet jobbet

Tonny Thorup påpeger, at alene i Aalborg har over 1.400 mennesker mistet deres arbejde i hotel- og restaurationsbranchen som følge af coronakrisen.

- Så jeg appellerer til man viser lidt forståelse for et erhverv, der kæmper alt hvad de har lært for at få lidt kroner i kassen, siger Tonny Thorup.

Ifølge Tonny Thorup har manglen på arbejdskraft resulteret i, at nogle restauranter helt holder lukket, da de ikke kan skaffe personale, mens andre må afkorte deres åbningstid for at have personale nok.