Venstre-borgmester ser frem mod 'kæmpe' opgave: - Visionen og målet er det rigtige

Regeringen fremlagde mandag planerne om en afbureaukratisering hos kommunerne. Der venter en stor opgave, men målet er det rigtige ifølge borgmesteren i Jammerbugt.

Tidligere på dagen udtrykte borgmesteren i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard (V), stor utilfredshed med regeringens nyeste udspil om afbureaukratisering. 

Partifælle og borgmesterkollega i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade, er ikke lige så kritisk, selvom det bliver en svær opgave at føre ud i livet. 

- Det er sværere at realisere, og det er en kæmpe opgave.

Regeringens udspil omhandler, at der skal afbureaukratiseres hos landets 98 kommuner. Der skal være færre regler og flere varme hænder. 

Derfor er borgmesteren i Jammerbugt enig med udspillets intention. 

- Visionen er rigtig, og målet er også det rigtige. Vi skal frigøre flere hænder, og vi har mangel på arbejdskraft, så vi skal gøre tingene klogere, siger Mogens Gade. 

16 millioner kroner mindre 

Planen gør, at alle landets kommuner vil få 2,5 milliarder kroner mindre, og for Jammerbugt Kommune betyder det, at der vil være omkring 16 millioner kroner mindre at arbejde med. 

quote Det er sværere at realisere, og det er en kæmpe opgave

Mogens Gade, borgmester, Jammerbugt Kommune, Venstre

Det betyder, at kommunen skal spare 16 millioner kroner i administrationen. 

- Det er et stort beløb, og det gøres ikke bare ved, at der er tre blanketter, som ikke skal udfyldes. 

- Jeg tvivler på, at vi kan gøre det i Jammerbugt Kommune. Det er et voldsomt mål, men det er det rigtige at sætte et ambitiøst mål. Det er rigtig mange medarbejdere i administrationen, som skal væk. Det er i hvert fald 30 medarbejdere, siger Mogens Gade (V). 


Allerede startet

I kommunen er de allerede i gang med at finde de steder, hvor der kan afbureaukratiseres. 

- Vi arbejder med det nu og ser efter, hvor vi kan komme med ideer til afbureaukratisering. Vi skal have gjort tingene så optimalt som muligt og have flere varme hænder. Men omvendt skal vi heller ikke udsulte de kolde hænder, for de er også med til at holde gang i kommunerne, siger borgmesteren.  

Mette Frederiksen lagde allerede op til udspillet i sin nytårstale, og nu kommer handlingen. 

- Jeg synes, det er friskt, man følger op på statsministerens nytråstale og har ambition om at få mindre bureaukrati og mere konkret borgerservicering. Uanset om det er administrationen, hjemmeplejen eller folkeskolen, siger Mogens Gade.  


Seneste nyt

fra Nordjylland