Skal børnehaveklassebørn have seksualundervisning?: Folketingsmedlem siger nej

Organisationen Normstormerne ønsker at lave undervisningsmateriale om køn og seksualitet til skoleelever helt ned til 0. klasse.

Skal børn helt ned til seksårsalderen have undervisning om køn og seksualitet i folkeskolen?

Det vil den kønsaktivistiske organisation Normstormerne arbejde for, og derfor er de lige nu i gang med at udarbejde undervisningsmateriale om netop det til skoleelever fra 0. til 3. klasse. Det skriver Kristeligt Dagblad.

quote De kan ikke forholde sig til ting, som de ikke forstår endnu.

- Solbjørg Jakobsen (LA).

Organisationen hører hovedsageligt til i København og i Aarhus, men deres forslag er faldet et nordjysk folketingsmedlem for brystet. Liberal Alliances Solbjørg Jakobsens advarselslamper begyndte i hvert fald at blinke for fuldt blus, da hun læste om organisationens ambitioner.

- Vi skal lære børn om grænser og identitet, men det skal ske i deres eget tempo. Hvis de ikke lærer det hjemmefra, så skal de ikke lære det i et stort klasselokale, for man kan ikke lave et undervisningsforløb der passer til alle, siger Solbjørg Jakobsen (LA) til TV2 Nord.

Tilbyder allerede undervisning

Solbjørg Jakobsen slår fast i et Facebook-opslag fast, at hendes egne og andre børn skal opdrages som rummelige mennesker med respekt for andre, men hun synes ikke det er en opgave for børnehaveklasselærere.

- Når vi snakker seksualitet i den alder, så er opgaven for omsorgsfulde voksne at guide og beskytte børnene, så de kan lade udviklingen ske på naturlig vis, hvor de får lov til at opdage deres seksualitet, skriver Solbjørg Jakobsen i sit opslag på Facebook.

Indtil nu har organisationen Normstormerne tilbudt undervisningsmateriale om køn og seksualitet til elever i 4. klasse og opefter, men deres nye forslag om undervisningsforløb i 0. til 3. klasse, mener folketingsmedlemmet er for abstrakt for børnene.

- De er børn, og det er ikke der, vi er endnu. Det er ikke et område, som de skal ind på endnu, for de kan ikke forholde sig til ting, som de ikke forstår endnu, siger Solbjørg Jakobsen.

Kan det ikke være en god idé, at børn – også i en tidlig alder – lærer om, hvor deres grænse går?

- De skal selvfølgelig lære at blive dannet og rummelige, men det ved jeg, at de lærer i forvejen, svarer Solbjørg Jakobsen.

Stiller spørgsmål til minister

Til Solbjørg Jakobsens opslag har flere kommenteret, at de er enige med hende i, at det er for tidligt for børn at lære om køn og seksualitet, når de er mellem seks og ni år gamle, og folketingspolitikeren tror heller ikke, at der er opbakning rent politisk til organisationens nye undervisningsmateriale, men alligevel mener hun, at det er vigtigt at gøre opmærksom på, hvad hun mener, er et politisk korrekt forslag.

- Problemet er, at de er lobbyister, og de sætter dagsordner, og det kan påvirke politisk. Jeg har allerede sendt spørgsmål til ministeren om, hvad han mener om det. Vi har tænkt os at følge den her sag til dørs, siger Solbjørg Jakobsen.

Solbjørg Jakobsen håber, at hendes spørgsmål til børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) kan give et billede af, hvor regeringen står i diskussionen.


Seneste nyt

fra Nordjylland