SOSU Nord vil igen uddanne ambulancebehandlere

Der kommer til at mangle ambulancebehandlere i Nordjylland i fremtiden, derfor vil SOSU Nord gerne åbne op for at uddanne ambulancebehandlere igen. Det får også opbakning fra politikerne.

Uddannelse til at blive ambulancebehandler kan lige nu kun tages i Esbjerg og Hillerød.

Derfor har SOSU Nord sendt en ansøgning til børne- og undervisningsudvalget om at blive godkendt til at uddanne ambulancebehandlere.

- Ambitionen er, at vi får dækket det uddannelsesbehov, der er, siger direktør ved SOSU Nord Lene Kvist.

Har uddannet før

I 2018 blev ambulancerbehandleruddannelsen lavet om til en erhversuddannelse, og SOSU Nord blev ikke prioriteret til at kunne udbyde uddannelsen.

Lene Kvist er dog sikker på, at SOSU Nord igen kan løfte opgaven.

- Vi kender uddannelsens indhold og opbygning, og så har vi jo stærke kompetencer her på stedet i forhold til det, der netop skal foregå i uddannelsen, siger hun.

Politisk opbakning

På grund af den kommende mangel på ambulancebehandlere i Nordjylland er der også opbakning fra regionsrådsformanden.

- Vi ved det med at uddanne lokalt, det betyder også, at det er lettere at fastholde arbejdskraft, siger Mads Duedahl (V) og fortsætter:

- Se på medicin- eller jordmoderuddannelsen - det er rigtig afgørende for os, at det kan lykkes, så vi også kan rekruttere i fremtiden.

Orla Hav (S), som sidder i børne- og undervisningsudvalget på Christiansborg, hvor SOSU Nord har sendt sin ansøgning til, synes også, at planen virker fornuftig.

- Det passer rigtig godt ind i det meldinger, regeringen har været ude med, at den gerne vil placere uddannelser rundt omkring i hele landet, der hvor det giver en fornuftig mening, og det synes jeg faktisk, at det gør her, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland