Støvring har vokseværk – nu skal der findes plads til flere skolebørn

Indbyggertallet i Støvring er steget med over 30 procent siden 2010. Det kræver mere plads til byens kommende skoleårgange.

Skolerne i Støvring står over for et pladsproblem. I løbet af de næste 10 år ser det ud til, at antallet af skoleelever i byen stiger med op til 700 børn.

Det er på mange måder en glædelig nyhed for Rebild Kommunes største by, men det har også fået forældre og politikere til at rive sig i håret – for hvordan får man plads til dem alle?

- Vi har simpelthen den udfordring, at der er ved at være flere børn, end vi har plads til i skolerne, fordi Støvring er en rigtig populær by for tilflyttere, siger Benjamin Holst, der er formand for Skole og Forældre i Rebild Kommune.

Tre scenarier i spil

Lige nu er der tre muligheder på bordet. Enten skal de eksisterende skoler udbygges, eller der skal laves en overbygningsskole for alle 6. til 9. klasses elever i Støvring. Det tredje scenarie er, at man bygger en helt ny skole med klasser fra 0. til 9. klasse.

Majbritt Kjær er mor til en datter, der går i 8. klasse på Karensmindeskolen i Støvring. Hun er ikke i tvivl om, hvilken mulighed hun foretrækker for Støvring i fremtiden:

- Hvis man spørger mig, så skal man helt klart gå efter at bygge en helt ny folkeskole i Støvring, siger hun.

Majbritt Kjær fra Støvring mener, at kommunen har handlet for sent - hun forstår ikke, at det kommer bag på dem, at der er flere skoleelever på vej i fremtiden.
Majbritt Kjær fra Støvring mener, at kommunen har handlet for sent - hun forstår ikke, at det kommer bag på dem, at der er flere skoleelever på vej i fremtiden.
Foto: Jeppe Kyvsgaard

Hun har skrevet et høringssvar til kommunen, hvor hun argumenterer for modellen med en ny folkeskole. Ifølge Majbritt Kjær burde det ikke overraske politikerne, at der er brug for mere plads til skoleelever i fremtiden:

- Jeg synes, man har handlet på bagkant, og det synes jeg er rigtig trist. Det kan ikke komme som en overraskelse, at de børn, som man for få år siden havde problemer med at få daginstitutionspladser til, at de også skal i skole, siger hun.

Prognoser duer ikke længere

Samme kritik lyder fra Morten Kamstrup Mikkelsen, der, udover at være formand for Himmerlands Lærerkreds, også er spidskandidat for SF i Rebild Kommune:

- Det er fint, at der er den interesse for vores kommune, og tilflytningen er så høj, som den er. Men det er problematisk, når vi ikke rettidigt i byrådet formår at lade kapaciteten i vores velfærdsydelser følge med den positive udvikling, siger han.

Se hele TV-indslaget fra aftenens 19.30-udsendelse her.

Ifølge borgmester Leon Sebbelin, Radikale Venstre, så er kommunen begyndt at lave sine egne prognoser for befolkningsudviklingen, fordi de tidligere prognoser ikke længere ser ud til at holde. Borgmesteren er dog ikke bekymret for den fremtidige skolesituation i Støvring:

- Jeg mener, at vi har styr på kernevelfærden. Vi har ikke på noget tidspunkt manglet pasningsgaranti på dagtilbudsområdet, som er noget af det, der i starten pressede, og vi skal også nok finde undervisningsmuligheder til skolebørnene, når den tid kommer, siger han.

Herunder kan du se et interview med borgmester Leon Sebbelin om sagen:

Et spørgsmål om økonomi

Støvrings befolkningstal er i skrivende stund på 8.865 indbyggere. Indbyggertallet er steget med over 30 procent fra 2010 til 2021. Byrådet vil nu se på, hvordan Støvrings fremtidige skolesituation skal udformes:

- Nu skal vi politisk til at kigge på de høringssvar, der er kommet ind, og vi skal se på fysisk placering. Vi skal også have kigget på økonomi, for det er også et element, uanset om man kan lide det eller ej. Når vi har vejet de ting op mod hinanden, så er jeg sikker på, at vi finder en god løsning på skoleområdet, siger borgmester Leon Sebbelin, Rad.V.

I organisationen Skole og Forældre i Rebild Kommune er meldingen klar. De ser gerne, at der om nogle år bliver tilført en ekstra skole til Støvring, så der i fremtiden er tre folkeskoler i byen:

- Behovet er ganske markant. Hvis vi ser på den korte bane, så kan det måske ændres ved at ændre på skoledistrikter, men vi er i en situation, hvor vi har to skoler med omkring 700 børn, og der kommer formentlig 5-6-700 børn mere i løbet af de næste år, siger Benjamin Holst, formand for Skole og Forældre Rebild.


Seneste nyt

fra Nordjylland