Indehavere af udskældt bosted bryder mange dages tavshed

Efter flere dages larmende tavshed svarer indehaverne af Botilbuddet Norden nu på den kritik, som de har været udsat for.

Det omstridte kommende bosted for sårbare udlændinge, Botilbuddet Norden i Vrå, har den seneste tid været meget i vælten.

quote Selv er vi lidt rystede over den hetz, der foregår, mod beboere, virksomheden og os som personer.

Indehavere, Botilbuddet Norden

5. juli offentliggjorde Udlændingestyrelsen, at Botilbuddet Norden Aps. havde vundet et udbud, som betød, at der på adressen Bakkevej 1-3 i Vrå kunne oprettes bosted for 18 udviste asylansøgere med særlige behov.

Men allerede dagen efter blev der sået alvorlig tvivl om projektet, da Hjørring Kommune meddelte, at der på ejendommen kun var godkendelse til at have syv beboere indkvarteret.

DET VED VI OM GRUPPEN AF SÅRBARE UDLÆNDINGE

Gruppen, der skal flytte til Vrå, er personer, der af forskellige årsager ikke kan være på et normalt udrejsecenter. Det kan være på grund af deres adfærd og/eller et pasnings- og plejebehov.

Der kan i gruppen både være asylansøgere og udlændinge uden lovligt ophold i Danmark.

Der har været oplysninger fremme om, at nogle i gruppen er idømt behandlingsdomme, men dette er ikke bekræftet af Udlændingestyrelsen.

Siden aflyste Botilbuddet Norden med meget kort varsel et møde med naboer og borgere i byen, som botilbuddet selv havde indkaldt til.

Indtil nu har ingen i Vrå set eller hørt fra ledelsen af Botilbuddet Norden. Men her til eftermiddag har de så sendt en pressemeddelelse til TV2 Nord.

- Selv er vi lidt rystede over den hetz, der foregår, mod beboere, virksomheden og os som personer. Vi har dog stadig stort mod på denne opgave med at indkvartere psykisk sårbare asylansøgere/afviste asylansøgere, som vi ved, at vi kan løfte, skriver indehaverne Lasse Helmer Gadekær, Kristian Vive Pedersen og Lasse Tvede Rasmussen i pressemeddelelsen.

Derfor blev møde aflyst

I pressemeddelesen skriver de videre, at mødet blev aflyst, fordi de erfarede, at naboerne til bostedet havde inviteret alle i Vrå og omegn, hvilket betød, at 400 havde tilmeldt sig. 

- Vi kan på ingen måde finde plads til en så stor folkemængde på ejendommen og måtte derfor aflyse mødet med de nærmeste naboerne. Det var meget beklageligt, skriver de.

- Vores intentioner har hele vejen igennem projektet været gode. Vi vil gerne bidrage positivt til lokalområdet, både med nye arbejdspladser og omsætning i kommunen. 


Personale skal komme fra tidligere bosted

Alle tre ejere har en fortid i det private asylcenter Station Vest. I 2021 fandt de ud af, at deres arbejdsplads lukkede og blev flyttet til Sandvad, og derfor startede de Botilbuddet Norden Aps.

- Vi beslutter derfor at gøre et forsøg på igen at skabe en god arbejdsplads, både for personalet, men bestemt også for beboerne, lyder det fra ejerne.

- Rigtig mange af de gamle kollegaer har hele vejen igennem projektet tilkendegivet, at de er med os. Personalet vil derfor være folk med stor erfaring og kendskab til beboergruppen. Vi ved, at vi er kompetente til opgaven og har løst opgaven for Udlændingestyrelsen før. Vi fik tillige ros på alle faglige tilsyn.

Botilbuddet Norden overtager opgaven med de afviste asylansøgere per 1. september, såfremt Udlændingestyrelsen siger god for det.


Bosted for udlændinge i Vrå

030822 Botilbud Vrå

play Ny udvikling: Udlændingestyrelsen siger nej tak til Vrå

botilbud vrå split

play Botilbud i Vrå føler sig ramt af hetz - men beboere og borgmester er uenige

Bosted_Vrå3

Indehavere af udskældt bosted bryder mange dages tavshed

Bosted_Vrå2

Botilbud holdt møde med kommunen - ville høre om mulighed for godkendelse

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland