Seneste nyt:

Ny udvikling: Udlændingestyrelsen siger nej tak til Vrå

Udlændingestyrelsen har ophævet den indgåede aftale med et botilbud i Vrå om at huse udviste asylansøgere.

Kontrakten mellem Udlændingestyrelsen og Botilbuddet Norden Aps er revet i stykker.

Det sker i kølvandet på, at TV2 Nord har kunnet afsløre, at det nordjyske botilbud ikke kunne leve op til kravene i udbudsmaterialet.

De 18 udviste asylansøgere skulle efter planen være flyttet ind på bostedet i Vrå allerede 1. september, men nu tyder meget på, at de slet ikke kommer dertil.

- Hjørring Kommune har fået at vide fra Udlændingestyrelsen, at den indgåede kontrakt er ophævet, siger Søren Smalbro (V), der er borgmester i Hjørring Kommune og tilføjer:

- Om der bliver lavet en ny aftale med botilbuddet, ved jeg ikke. 

Hør hele borgmesterens reaktion på nyheden her: 

Hjørring Kommune finder det utilfredsstillende, at de ikke var en større del af aftalen om botilbuddet, fortæller borgmester Søren Smalbro.

Flere udfordringer

Aftalen var ellers gældende i tre år med mulighed for et års forlængelse.

quote Jeg har ingen kommentarer og siger ingenting

Lasse Helmer, medejer, Botilbuddet Norden Aps

5. juli offentliggjorde Udlændingestyrelsen, at Botilbuddet Norden Aps. havde vundet et udbud, som betød, at der på adressen Bakkevej 1-3 i Vrå kunne oprettes bosted for 18 udviste asylansøgere med særlige behov.

Men allerede dagen efter blev der sået alvorlig tvivl om projektet, da Hjørring Kommune meddelte, at der på ejendommen kun var godkendelse til at have syv beboere indkvarteret.

Ifølge Udlændingestyrelsen har man i udbudsmaterialet stillet krav om, at Botilbuddet Norden skal stille faciliteter til rådighed, hvor der kan indkvarteres 18 beboere ad gangen, og det var en forudsætning for det endelige tilbud, at indkvarteringsstedet kunne drives som beskrevet i udbudsmaterialet.

- Gode intentioner

TV2 Nord har gentagne gange forgæves forsøgt at få de tre indehavere af Botilbuddet Norden Aps i tale om planerne i bygningerne i Vrå, som de tre for nylig har overtaget. 

I stedet har de 15. juli sendt en pressemeddelelse, hvori de blandt andet skriver, at "... deres intentioner har hele vejen igennem projektet været gode. Vi vil gerne bidrage positivt til lokalområdet, både med nye arbejdspladser og omsætning i kommunen. Vi har selvfølgelig forståelse for lokalbefolkningens bekymringer med alle de negative og usandfærdige artikler, der er skrevet den sidste tid."

De skriver også, at "vi har dog stadig stor mod på denne opgave med at indkvartere psykisk sårbare asylansøgere/afviste asylansøgere, som vi ved, at vi kan løfte."

Ejer: Ingen kommentar

TV2 Nord har onsdag middag haft telefonisk kontakt til en af de tre indehavere af Botilbuddet Norden Aps., han ønsker ikke at kommentere den seneste udvikling.

-  Det må du spørge Udlændingestyrelsen om. Jeg har ingen kommentarer og siger ingenting, lyder det fra Lasse Helmer, der er en af tre, der står bag det omstridte botilbud, der nu ser ud til at være færdig, inden det er kommet i gang.


Bilka1

play Skal Bilka til Hjørring? Nu skal politikerne i Hjørring igen tage stilling

Spilt med Heunicke og Hannah

play Brexit kan koste Hannah lægedrøm - nu vil minister se på regler for udenlandske læger

250617 norwegian erstatningskrav

play Ansatte i lufthavn tiltalt for svindel med flybilletter

Tech

Populær uddannelse i Aalborg: Unge vil kombinere bøger og håndværk

Bilka1

play Skal Bilka til Hjørring? Nu skal politikerne i Hjørring igen tage stilling

Spilt med Heunicke og Hannah

play Brexit kan koste Hannah lægedrøm - nu vil minister se på regler for udenlandske læger

250617 norwegian erstatningskrav

play Ansatte i lufthavn tiltalt for svindel med flybilletter

Til forsiden

Til forsiden