200 vrede Vrå-borgere mødte forgæves op til informationsmøde

Borgerne i Vrå var onsdag eftermiddag inviteret til informationsmøde om et nyt botilbud for udviste asylansøgere. Da de mødte op, var mødet aflyst.

'Mødet med naboerne er desværre aflyst' 

Skiltet hang onsdag på postkassen til den adresse i Vrå, der i denne uge er offentliggjort til at huse udviste asylansøgere.

De nærmeste naboer var bare et døgn tidligere blevet inviteret til informationsmødet om det kommende bosted, og det kom som et chok for mange, at området overhovedet skulle huse et bosted, for det var ikke tidligere meldt ud. 

Den for nogen ubehagelige overraskelse betød, at ikke bare de nærmeste naboer, men cirka 200 af områdets borgere mødte op til mødet onsdag klokken 17.

Men da de mødte op, var mødet altså aflyst uden videre forklaring.

Tilladelse mangler

Det var virksomheden bag bostedet, Bostedet Norden, der selv havde inviteret til mødet, og hvorfor det blev aflyst, står endnu uklart, for de tre ejere har ikke ønsket at snakke med TV2 Nord.

Det er dog efterfølgende kommet frem, at bostedet mangler en vigtig tilladelse til at kunne drive det lovede bosted, og det kan måske være årsag til aflysningen. 

Da adressen ligger i et landområde kræver det nemlig en kommunal tilladelse, hvis de skal have mere end syv beboere, og aftalen med Udlændingestyrelsen lyder på 18-20 personer.

Tilladelsen fra kommunen har de ikke, og det kan komme til at tage tid, hvis det overhovedet er muligt, at få den. 

- Trist at det er aflyst

Det store fremmøde onsdag eftermiddag var helt planlagt. Flere borgere i området omkring havde udtrykt utilfredshed med beslutningen om at åbne et bosted ved Vrå, og derfor havde mange aftalt at møde op i fællesskab.

En af de fremmødte var Solveig Madsen fra Børglum. For hende er bostedet forbundet med stor utryghed, fordi hun har hørt, at nogle af de kommende beboere er tidligere kriminelle.

- Jeg synes ikke, de er berettiget til at være her. Vi er for småt et samfund til, at de kan være her, siger Solveig Madsen.

Selvom Solveig Madsen ikke er fra Vrå, var hun mødt op til mødet, fordi hun mener, det har betydning for området.
Selvom Solveig Madsen ikke er fra Vrå, var hun mødt op til mødet, fordi hun mener, det har betydning for området.

Hun mener, at der skal findes et andet sted til dem, hvor der er bedre plads. Og hun var trist over, at mødet blev aflyst, for hun havde håbet, at Udlændingestyrelsen var mødt op for at forklare sig.

En anden, der var mødt op, er Jonas Holm Hansen. Han er nærmeste nabo til adressen, og var en af dem, der rent faktisk var inviteret. Aflysningen havde han ikke meget tilovers for:

- Det er da totalt useriøst, så står vi bare her.

Jonas Holm Hansen viste onsdag sin datter, hvor bostedet er planlagt til at være.
Jonas Holm Hansen viste onsdag sin datter, hvor bostedet er planlagt til at være.
Foto: Jonas Lindberg, TV2 Nord

Da Jonas Holm Hansen først fik at vide, at de udviste asylansøgere skulle være hans nabo, blev han helt tom i kroppen. Han kan ikke forstå, hvorfor de netop skal huses der, og han stiller spørgsmålstegn ved forholdene.

De fremmødte borgere måtte altså gå hjem med uforrettet sag. Udlændingestyrelsens presseafdeling forklarede onsdag aften til TV2 Nord, at det er institutionens eget ansvar at varetage løbende kommunikation med borgere vedrørende sagen.

Hør, hvad nogle af de fremmødte borgere sagde


Bosted for udlændinge i Vrå

030822 Botilbud Vrå

play Ny udvikling: Udlændingestyrelsen siger nej tak til Vrå

botilbud vrå split

play Botilbud i Vrå føler sig ramt af hetz - men beboere og borgmester er uenige

Bosted_Vrå3

Indehavere af udskældt bosted bryder mange dages tavshed

Bosted_Vrå2

Botilbud holdt møde med kommunen - ville høre om mulighed for godkendelse

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland