LIGE NU:

Borgmester med opfordring: Alle i Dronninglund bør blive testet for COVID-19

Dronninglund by er ét af de mest røde områder i Danmark nu med 29 COVID-19 smittede. Derfor opfordrer Brønderslev Kommunes borgmester Mikael Klitgaard (V) borgerne til at lade sig teste. Kommunen iværksætter nu mobilt testcenter og genindfører en række restriktioner.

I løbet af weekenden steg smittetallet drastisk i Dronninglund. Det viste tallene fra Statens Serum Institut mandag. Derfor kommer Brønderslev Kommunes borgmester Mikael Klitgaard (V) nu med en opfordring til byens borgere.

- Har du deltaget i Open by Night i forrige uge, eller været i tæt kontakt med smittede herfra, så skynd dig at blive testet. I det hele taget vil jeg opfordre borgerne i byen til at blive testet, lyder det fra borgmesteren.

Opfordringen er målrettet borgere i Dronninglund by, og folk der har deltaget i et Open By Night-arrangement. Som TV2 Nord har beskrevet, kan arrangementet være en mulig årsag til smittespredningen.

For at have nok testkapacitet vil der hurtigst muligt blive opstillet mobilt testcenter.

- Der er indgået aftale med regionen om et mobilt testcenter, som allerede stilles op og formentlig kan teste i denne uge. Ellers book tid på www.coronaprover.dk. Det er vigtigt, at vi får brudt smittekæden nu så hurtigt som muligt, siger Mikael Klitgaard (V).

En alvorlig situation

Brønderslev Kommune oplyser, at de er i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed. 

- Det er træls og en ganske alvorlig situation, for det kan brede sig som en steppebrand. Derfor er det er vigtigt, at vi passer meget på og husker at spritte hænder, holde afstand og bruge mundbind, understreger borgmester Mikael Klitgaard (V). 

Han henviser til, at man aflyser større arrangementer og udviser stor forsigtighed.

Styrelsen for patientsikkerhed har desuden pålagt besøgsrestriktioner på plejecenteret Margrethelund. I kommunens daginstitutioner og skoler i Dronninglund by vil man også genoptage de restriktioner, der tidligere har været. Læs mere om situationen og kommunens tiltag her.