Arne Boelt og Mikael Klitgaard på det areal, som nu er overdraget til Brønderslev Kommune. Foto: Jesper Christiansen

Fejl rettet efter 49 år: Kommunegrænse flytter

Hjørring Kommune er blevet lidt mindre, og Brønderslev Kommune er vokset. Et stykke jord i Thise blev ved kommunesammenlægning i 1970 tinglyst forkert. Fejlen er først blevet opdaget her 49 år efter.

Borgmestrene i de to kommuner markerede mandag overdragelsen af jordstykket i Thise.

Bevæbnet med snaps, kaffe og fruens hjemmebag tog Brønderslevs borgmester Mikael Klitgaard imod Hjørrings borgmester Arne Boelt på marken ved Thise.

Området på Jens Thise Vej i Thise har i 49 år tilhørt den forkerte kommune, og Hjørrings borgmester kunne kvit og frit overdrage marken til Mikael Klitgaard.

- I har jo også altid betragtet det, som jeres, sagde Arne Boelt (S) til Mikael Klitgaard.

- Ja. Vi har faktisk også haft det lejet ud, indrømmede Mikael Klitgaard (V).

Fejl rettet efter 49 år

Fejlen skete i forbindelse med kommunesammenlægningen i 1970, da den gamle Vrensted-Thise Kommune blev nedlagt og delt. Vrensted gik til Løkken-Vrå Kommune, som nu er en del af Hjørring Kommune.

Thise blev i 1970 lagt ind under Brønderslev Kommune, men arealet blev ved en fejl tinglyst til Løkken-Vrå Kommune. Derfor har Hjørring Kommune haft et stykke jord inde i Brønderslev Kommune.

Brønderslev Kommune har lejet jorden ud, selv om Hjørring Kommune stod som ejer. Foto: Jesper Christiansen

- Det har jo sådan set aldrig været vores. Det er noget, som er glemt i en kommunesammenlægning i 1970, siger Arne Boelt.

Det var en medarbejder i Brønderslev Kommunes afdeling for salg af grunde, som tidligere i år opdagede, at området ved Thise var tinglyst til den forkerte kommune.

- Jeg synes, at det er godt, at der nu er rettet op på fejlen, siger Mikael Klitgaard, som glæder sig over, at hans kommune er blevet en lille bitte smule større målt på jordbesiddelse.