LIGE NU:

Line blev løsgænger efter kommentarer fra parti-kollegaer: - Jeg kan sagtens være enlig mor og politiker på samme tid

Line Vanggaard Pedersen, der er byrådsmedlem i Brønderslev Kommune, har meldt sig ud af det konservative folkeparti. Det sker efter, at nogle i partiet har givet udtryk for, at "det var upassende, at en enlig mor skulle være spidskandidat".

Det 32-årige byrådsmedlem Line Vanggaard Pedersen fra Jerslev meddelte fredag den konservative vælgerforening i Brønderslev Kommune, at hun melder sig ud af partiet og fortsætter i byrådet som løsgænger.

- Det er noget jeg har overvejet nøje, men det sker på baggrund af den afstemning, som jeg tabte. Det er ikke uden risiko og få børn midt i en politisk karriere, så jeg havde måske på forhånd gættet, at det ville ske, siger Line Vanggaard Pedersen.

quote Det her handler om ligestilling. Man ville aldrig nogensinde sætte spørgsmålstegn ved, om en mand med to små børn kunne bestride de poster på samme måde, som der er sat spørgsmålstegn her.

Line Vanggaard Pedersen, byrådsmedlem, Brønderslev Kommune

Line Vanggaard Pedersens farvel til partiet skyldes valget af ny spidskandidat i december måned. På opstillingsmødet pegede flertallet af partimedlemmerne på Peter Stecher, som var Line Vanggaard Pedersens modkandidat i kampen om posten.

Til valget i 2017 fik Peter Stecher 170 personlige stemmer, mens Line Vanggaard Pedersen fik 473. Når hun nu drager den dramatiske konsekvens af opstillingen, skyldes det ikke alene, at hun synes, hun kasseres, selv om hun har passet sit politiske arbejde og opnået gode resultater. Hun er meget skuffet over, at flere af hendes partifæller har valgt hende fra, fordi "det var upassende, at en enlig mor skulle være spidskandidat".

- Nogle er bekymret for, om jeg kan overkomme det. Nogle er bekymrede for om mine børn har det godt i det, og så er der også nogle, som har det sådan: ”kan man nu også det som konservativ?”, siger Line Vanggaard Pedersen og fortsætter:

- Det her handler om ligestilling. Man ville aldrig nogensinde sætte spørgsmålstegn ved, om en mand med to små børn kunne bestride de poster på samme måde, som der er sat spørgsmålstegn her. ”Din svaghed Line, det er at du har to små børn, som du er alene med”. Det har jeg fået at vide.

Se hele interviewet med Line Vanggaard Pedersen her:

Bakkes op ad vælgerforeningen

Ytringer om, at Line Vanggaard Pedersen ikke blev valgt som spidskandidat, fordi det er upassende, at en enlig mor er spidskandidat, tager den lokale vælgerforening afstand fra.

- Jeg har ikke hørt noget om det før, først da Line ringede og fortalt mig det. Det er ikke noget bestyrelsen har vidst noget om. Det er aldrig noget, vi har drøftet eller som har været nævnt i bestyrelsen. Vi har aldrig haft en finger at sætte på det arbejde, Line har leveret, siger Ole Agger Hansen, der er formand i foreningen.

- Er der ikke plads til en kvinde i 30’erne, som er alene med to små børn, som spidskandidat? Jo selvfølgelig er der det, svarer Ole Agger Hansen.

Ole Agger Hansen fortæller, at han er ked af, at Line Vanggaard Pedersen nu har meldt sig ud af partiet. En opbakning, som hun da også mærker, men den er alligevel ikke nok til at holde hende i partiet.

- Jeg har fået enormt opbakning, også efter nederlaget ved afstemningen, siger hun og fortsætter:

- Men jeg beskæftiger mig med kommunalpolitik, og det hjælper ikke at alt andet er godt, når det ikke er det, der var man befinder sig til hverdag, siger Line Vanggaard Pedersen.

Se hele interviewet med Ole Agger Hansen her:

Er Line Vanggaard færdig i det konservative folkeparti?

Den politiske fremtid for Line Vanggaard Pedersen er endnu ikke fastlagt. I første omgang skal hun lige have en tænkepause.

- Jeg giver mig selv et par måneder til at se, hvad der skal ske rent politisk. Jeg skal lige have den politiske gejst tilbage igen, så jeg ved ikke, hvad der skal ske endnu. Vi må se, siger hun.

- Jeg har det sådan, at jeg er i politik nu. Jeg synes, det er forkert, at kommunalpolitik efterhånden kun er for folk, som er ved at trække sig på arbejdsmarkedet. Jeg vil være der imens, at jeg har små børn også. Jeg kan sagtens være politiker og enlig mor på samme tid.