LIGE NU:

Politidirektør roser reform: - Tilgodeser både det nære og det svære

En af de første opgaver bliver ifølge Anne Marie Roum Svendsen at finde ud af, hvor i Brønderslev og Vesthimmerlands Kommune de nye nærpolitistationer skal ligge.

Sent tirsdag aften kunne et bredt politisk flertal på Christiansborg præsentere en ny politireform.

- Umiddelbart er det en god aftale med gode rammer at arbejde indenfor, hvor vi både tilgodeser det nære og det svære. Og så er det fint, det er en treårig aftale, der giver plads til at planlægge efter og arbejde med det, siger politidirektør ved Nordjyllands Politi, Anne Marie Roum Svendsen.

Politidirektøren hæfter sig især ved, at der med flere nationale efterforskningsressourcer- og enheder formentlig bliver færre komplekse sager, der mere eller mindre tilfældigt havner hos Nordjyllands Politi.

- Kriminaliteten bliver i stigende omfang begået udefra, og hvor efterforskning lokalt er vigtigt i nogen sammenhænge, betyder det i andre ikke nær så meget, siger Anne Marie Roum Svendsen.

Af aftalen fremgår det derudover blandt andet, at der er to nye nærpolitistationer på vej til Nordjylland - én i Vesthimmerlands Kommune og én i Brønderslev Kommune.

Det er endnu for tidligt at sige, præcis hvor de to stationer kommer til at ligge i de respektive kommuner. Ifølge Anne Marie Roum Svendsen bliver der nu indledt en dialog med kommunerne om placering og en nærmere bestemmelse af betjentenes arbejdsopgaver.

- Vi skal have en dialog omkring, hvad der giver bedst mening ud fra både et politimæssigt perspektiv og for borgerne, og vi skal have defineret, hvad arbejdet på nærpolitistationerne så skal dække over, siger politidirektøren, der fremhæver udvidet SSP-samarbejde, forebyggende indsatser og mindre opklaringsarbejde som bud på oplagte opgaver for de nye nærpolitistationer.