Covid-19: Firedobling i smittet personale ved Region Nordjylland

Intensivafdelingen på regionshospitalet i Hjørring er hårdt ramt af covid-19 blandt medarbejdere. 11 medarbejdere er aktuelt smittet. 23 medarbejdere er aktuelt smittet i hele regionen.

Artiklen er kl. 14:40 opdateret med de seneste tal fra Region Nordjylland. Torsdag var der 23 smittede ansatte i Region Nordjylland. Det tal er fredag faldet til 22 smittede ansatte i Region Nordjylland.

På otte dage er antallet af smittet personale i Region Nordjylland mere end firedoblet.

Faktisk har der ikke på noget tidspunkt været så meget coronasmittet sundhedspersonale i Region Nordjylland som nu.

22 medarbejdere er aktuelt smittet med covid-19. For otte dage siden var der fem smittede.

Spredte sig på et-to døgn

Især regionshospitalet i Hjørring er hårdt ramt af covid-19 i øjeblikket. Her er 15 ansatte aktuelt smittet, hvoraf de 11 er ansat på intensivafdelingen. 

Hospitalsdirektør på regionshospitalet i Hjørring, Henrik Larsen, fortæller til TV2 Nord, at alle sikkerhedsprocedurer er blevet overholdt, men at smitten skete så hurtigt, at hospitalet ikke kunne nå at dæmme op for smitten.

- Der går en kort periode fra, at man bliver syg til, at man kendt bliver syg. Der er der en risiko for, at der er flere kollegaer, der også er blevet syge. Det her er sket på et – to døgn maksimalt, og så gik der noget tid, inden vi så eftervirkninger på det, siger Henrik Larsen.

Hospitalsdirektør Henrik Larsen fortæller, at smittespredningen på intensivafdelingen foregik på et-to døgn. 

Ifølge hospitaldirektøren var op imod 40% af personalet på intensivafdelingen sendt i hjemmekarantæne op til sidste weekend. 

- Det er selvfølgelig voldsomt at se så mange medarbejdere hjemme, og det har påvirket stemning i afdelingen, siger han. 

Læs også Arne Boelt: - Nu må vi tage os sammen!

Patienter tænker sig ekstra om

Udenfor regionshospitalet møder TV2 Nord flere patienter, der har hørt om smitteudbruddet indenfor murene.

- Jeg skal da indrømme, at jeg gjorde mig nogle overvejelser, om jeg skulle sende afbud eller ej, siger Flemming Jansen fra Pandrup.

- Jeg har overvejet meget om jeg skulle ringe og lave et afbud. Men jeg har ventet længe, og jeg trænger til at få det afsluttet, siger Bente Bennike fra Tranum.

 

Og Anette Ørtoft, der er patientrepræsentant, deler bekymringen om den aktuelle situation

- Jeg tænker, det er en frygtelig situation for patienten at være i, for selvfølgelig er man syg, når man er indlagt på en intensivafdeling, og man kan jo kun frygte det, siger Anette Ørtoft til TV2 Nord. 

Hospitalsdirektøren forsikrer, at patienterne trygt kan komme på regionshospitalet, og at alle sikkerhedsforanstaltninger opfyldes.

Læs også Nyeste tal: Brønderslev har Danmarks næsthøjeste incidenstal

- Vi sikrer, at alle patienter tages imod, som de skal. Al personale bruger værnemidler, når de går ind. Vi har indført en sikkerhedsprocedure om, at alle medarbejdere testes jævnligt, og alle indlagte testes kontinuerligt for at sikre, at smittespredningen er i bund, siger hospitalsdirektør Henrik Larsen. 

På trods af de bekymrende smittetal er de patienter, TV2 Nord har talt med, alligevel overvejende trygge ved at besøge hospitalet i Hjørring. 

- Jeg har en meget stærk formodning om, at hvis ikke det var trygt at tage herop, så ved man, hvor gammel jeg er, at jeg er i risikogruppe, og så går jeg ud fra, at de havde ringet til mig og sagt, at jeg ikke skulle komme, siger Bente Bennike fra Tranum.

- Jeg har tillid til, at alt er, som det skal være. Og det tyder det også på, siger Flemming Jansen fra Pandrup.

Risikoen følger smittetrykket i samfundet

At 15 ansatte på regionshospitalet og 22 i alt i Region Nordjylland er smittet med covid-19, er en gengivelse af, at smittetrykket i Nordjylland generelt er stigende, forklarer hospitalsdirektøren. 

- Når vi har et hospital med 2000 medarbejdere, er vi et spejl på samfundet. Og når smittetrykket er stort i samfundet, så er der også en risiko for, at vores kollegaer løber ind i det ligesom du og jeg, siger Henrik Larsen og fortsætter:

- Jeg kan ikke sige, at her har vi kikset elle noget, men vi tager selvfølgelig det her til efterretning og kan se, hvor enormt opmærksomme vi alle sammen skal være. Ikke kun på hospitalet, men også når vi som privatpersoner bevæger os rundt ude i samfundet.