02:36

Dagen derpå: Skoler, banker og kirker lukkes

Hele situationen omkring coronavirussen tog for alvor fart, da statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde onsdag aften meddelte, at store dele af landet lukkes ned de næste to uger.

Torsdag var en anderledes dag på Gug Skole med plads til badminton. På grund af coronavirussen er alle skoler lukket fra mandag, men allerede fra torsdag har opfordringen fra myndighederne været, at du skal holde dit barn hjemme, hvis det er muligt.

- 60 elever mødte op i morges og det er ikke mange ud af 900, siger Rikke Høg Zimmer, der er skoleleder på Gug Skole.

Læs også Fjernundervisning: Skoler kigger på digitale løsninger

Det var primært yngre elever, som mødte op på Gug Skole. Fra mandag vil en nødvagtplan i forhold til pasning træde i kraft for de elever, hvis forældre ikke kan holde fri. Hjemsendte elever vil de kommende uger modtage digital undervisning.

Bank lukker filialer

Også hos den nordjyske bank Spar Nord vil der fra mandag være ændringer.

-I vores fysiske filialer vil vi som udgangspunkt lukke for fysisk fremmøde, siger Ole Madsen, kommunikationsdirektør ved Spar Nord.

Kundemøder vil i stedet foregå over telefon eller video, og i enkelte tilfælde kan kunder møde op i banken efter aftale.

- Det minder om undtagelsestilstand, siger Ole Madsen.

Gudstjenester og konfirmationsundervisning aflyst

I Hasseris Kirke intensiverer de også indsatsen for at undgå smittespredning.

- Det kommer til at betyde, at gudstjenester og konfirmationsundervisning er aflyst, siger sognepræst Mikael Ingmar Byrial Jensen.

Retningslinjerne gælder alle kirker i landet. Dog kan enkelte handlinger stadig gennemføres. 

- Vi kan stadig døbe, vie og begrave, siger Mikael Ingmar Byrial Jensen.