LIGE NU:

DBU annullerer turneringer: Nordjyske klubber undgår nedrykning

Dansk Boldspil-Union har tirsdag afgjort, at ingen klubber rykker ned fra kvindernes 1. division og fra herrernes Danmarksserie i fodbold.

Fodboldspillerne i Nørresundby FB og IF Skjold Sæby kan ånde lettet op. Trods en placering under nedrykningsstregen i Danmarksserien undgår klubberne en tur ned i Jyllandsserien, selvom denne sæson ikke bliver færdigspillet på grund af coronakrisen.

Det har Dansk Boldspil-Union's bestyrelse vedtaget.

- DBU’s bestyrelse har besluttet, efter indstilling fra administrationen og opbakning fra lokalunionerne, at suspendere nedrykningen for indeværende sæson i Danmarksserien for herrer og kvindernes 1. division, skriver unionen på sin hjemmeside.

De to nordjyske Danmarksserie-klubber - Nørresundby FB og IF Skjold Sæby - lå begge til at rykke ned efter de 14 kampe, der blev afviklet i efterårsturneringen. I foråret nåede spillerne ikke at komme i kamp igen, fordi coronaepidemien ramte Danmark kort før, forårsturneringen skulle være begyndt.

Stillingen i rækken kan ses her.

Oprykkere skal findes

Selvom de nordjyske klubber går fri af nedrykning, så skal de muligvis stadig snart spille kampe igen. DBU arbejder nemlig på at få genoptaget Danmarksserien i et eller andet format, da der skal findes oprykkere til 2. division.

- Dette forudsætter, at der igen må spilles kampe i amatørfodbolden, og at forsamlingsforbuddet efter planen bliver hævet fra 10 til 30-50 personer, skriver DBU.

Danmarksserien vil i den kommende sæson komme til at fungere som ’buffer-række’ med flere hold end normalt i rækken. Derfor skal der i den kommende sæson findes flere nedrykkere fra Danmarksserien, så 2021/2022-sæsonen igen bliver afviklet med det normale antal hold med 20 øst og 20 vest for Storebælt, oplyser DBU.