LIGE NU:

Endnu et nordjysk marked bliver aflyst på grund af corona

33. udgave af Sindal Marked bliver alligevel ikke til noget 21.-24. maj. Dermed mister to foreninger også det overskud på op til 300.000 kroner, de plejer få del i.

- Det er rigtigt, rigtigt trist. Men vi synes ikke, det er ansvarligt at afholde markedet.

Sådan siger en ærgerlig Henrik Pedersen, der er talsmand for det nordjyske kræmmermarked, om beslutningen om at aflyse for i år.

Det er coronakrisen, der er skyld i, at endnu et marked må bukke under – efter Hjallerup Marked torsdag meldte ud, at også de forbliver lukket i 2020.

- Vi har trukket pinen så længe, vi kunne. Men vi tog faktisk beslutningen for 14 dage siden, da vi kunne se hvilken retning, det gik i. For selv om man måske godt må holde åbent, så tror vi, at folk vil blive væk, siger Henrik Pedersen til TV2 Nord – og skynder sig at fortælle, at den vigtigste grund til at aflyse, naturligvis var sikkerheden.

- Vi har 600 frivillige, der hjælper med, og mange af os har også vores familier med, og det er for farligt for dem med den tid, vi er i lige nu. Det hele skal ikke gøres op i penge, siger han.

Lokale klubber mister del i overskuddet

Rideklubben Tyrsig og Sindal Idrætsforening får hvert år del i overskuddet fra Sindal Marked. Et overskud på mellem 200.000 og 300.000 kroner, men som i 2020 kommer til at lyde på kroner nul.

quote Vi har trukket pinen så længe, vi kunne. Men vi tog faktisk beslutningen for 14 dage siden, da vi kunne sde hvilken retning, det gik i. For selv om man måske godt må holde åbent, så tror vi, at folk vil blive væk.

Henrik Pedersen, talsmand, Sindal Marked

- Jeg synes, det er rigtigt trist, for det vil ramme dem. De er i forvejen ramt, og så kommer den her oveni, siger han.

Ifølge talsmanden har man haft kigget på, om Sindal marked kunne skubbes til september eller oktober. Men det er ikke muligt, da det store marked kræver for meget forberedelse.

- Det er simpelthen urealistisk, siger Henrik Pedersen.

Netop nu er ledelsen i gang med at kontakte de kræmmere, der har booket en stadeplads – i forsøget om at lade de pladser overgå til næste års Sindal Marked.

- Det er jeg sikker på, de tager imod. Der bliver helt sikkert Sindal Marked Marked i 2021, uanset hvad, lover Henrik Pedersen.