Foto: Per Frank Paulsen

Fire ansatte på plejecenter i Hadsund ramt af corona-virus

Fire ansatte på Demenscenter Skovgården blev tirsdag test positive for coronavirus. Ingen beboere på demenscenteret er smittede.

Fire ansatte i samme afgrænsede boenhed på Demenscenter Skovgården har vist symptomer, der tyder på Covid-19, og de er tirsdag testet positive for coronavirus.

De fire ansatte blev med det samme sendt hjem og er efterfølgende testet efter myndighedernes anvisninger, da man blev bekendt med sygdomstegnene.

En beboer har tidligere været smittet med corona-virus og været i karantæne. Beboeren er raskmeldt igen. Dermed er der nu ingen smittede beboere på Skovgården.

Læs også Mariagerfjord udskyder børneteaterfestival for de mindste

Sundheds- og Ældrechef Michael Tidemand følger situationen på Skovgården nøje:

- Ledelsen og personalet har helt fra start gjort alt, hvad de kan for at følge sundhedsstyrelsen anbefalinger, så de beskytter vores beboere og hinanden for smitten. Nu beder vi selvfølgelig om at få testet samtlige medarbejdere og beboere på Skovgården for at vide os sikre på, at smitten ikke har spredt sig yderligt, siger Michael Tidemand i en pressemeddelelse.

Strenge regler og procedurer

I forbindelse med, at der er konstateret smitte blandt personale og beboere, er der etableret ekstra rengøring og samtlige arbejdsgange bliver nøje gennemgået for at nedbringe smitten.

Det betyder, at personalet har indført særligt strenge procedurer for hygiejnen i forbindelse med den daglige kontakt med beboerne. Samtidig er Region Nordjyllands Infektionshygiejne tilkaldt for at gennemgå procedurerne med en tættekam og bidrage med særlig ekspertise.

- Da Skovgården er et demenscenter, kan det være en særlig vanskelig udfordring at forklare beboerne, at de skal holde afstand. Derfor arbejder vores personale under svære vilkår, og vi inddrager alle de ekspertiser, vi har til rådighed for at hjælpe dem med at dæmme op for smitten, siger Michael Tidemand.

Læs også Corona: Kommuner åbner hotlines for borgere med psykiske problemer

Personalet på Skovgården har hele tiden været opmærksomme på både deres eget og beboernes helbred og fået besked på, at de straks skal gribe ind ved mindste mistanke om Covid-19. Derfor er der løbende blevet foretaget test på plejecentret med udgangspunkt i sundhedsstyrelsens anbefalinger.

De pårørende til beboerne er blevet kontaktet og orienteret om den aktuelle situation på Skovgården.

Der er ikke konstateret corona-virus hverken blandt personale eller beboere på andre plejecentre i Mariagerfjord Kommune, men erfaringerne på Skovgården vil blive delt og anvendt på kommunens øvrige centre, hvor det giver mening.