LIGE NU:

Fire kommuner går sammen om at hjælpe ledige

Tusindvis af danskere bliver dagligt arbejdsløse, og nu skal nyt samarbejde afhjælpe den store byrde med at hjælpe folk i arbejde.

Ledigheden bliver ved med at vokse herhjemme under coronakrisen. Alene onsdag var der 7787 personer, der meldte sig ledige. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Antallet af ledige er dermed vokset med 66.305 personer siden 9. marts, og dermed er der i alt 175.846 ledige i Danmark i øjeblikket.

Nu skal nyt tiltag på tværs af Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev og Jammerbugt Kommune skabe nye tiltag for at få ledige tilbage i job. 

Onsdag aften holdt udvalgsformænd for beskæftigelsesområdet fra de fire kommuner møde for at lave en fælles plan. 

- Vi står alle i den samme situation, og derfor giver det god mening, at vi deler ud af vores erfaringer og hjælper hinanden. Heldigvis kan vi se, at der bliver taget godt hånd om det stigende antal ledige i vores fire kommuner. Jobcentrene gør alt for at hjælpe de ledige i den situation, de nu står i. Ud over at hjælpe de ledige, så rådgiver jobcentrene virksomhederne og opsøger ledige, der kan have behov for det, forklarer udvalgsformand for beskæftigelsesområdet i Jammerbugt Kommune, Morten Klessen.

På mødet blev det aftalt at optimere samarbejdet om fælles jobbanker, at udarbejde fælles vejledninger til medarbejdere og borgere og generelt fortsætte den nødvendige vidensdeling og sparring på området.

- Det er altid vigtigt, at jobcentrene har et godt samarbejde – ikke mindst i den situation, vi alle står i nu. Et godt samarbejde stiller jobsøgende og virksomhederne bedre, og netop derfor deler vi vores jobbanker, og den viden vi hver især har på beskæftigelsesområdet. Heldigvis har vi et fremragende samarbejde vi fire kommuner imellem, fortæller Eskild Sloth Andersen, der er formand for Beskæftigelsesudvalget i Brønderslev Kommune.

Brug hjælpepakkerne!

På mødet blev de fire udvalgsformænd enige om, hvor vigtigt det er, at virksomhederne benytter sig af regeringens hjælpepakker, der skal sikre det danske erhvervsliv.

- Vi vil på det kraftigste opfordre virksomhederne til at anvende regeringens hjælpepakker fremfor at sende medarbejderne hjem. Jeg mener, at virksomhederne bør vise samfundssind og i størst mulig udstrækning holde på deres medarbejdere i denne krisesituation. For mange virksomheder er der rent faktisk hjælp at hente, siger formand for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget i Hjørring, Thomas Klimek.

Ud over hjælp og rådgivning fra jobcentrene, er der også rådgivning at hente hos erhvervskontorerne i de fire kommuner. De kan hjælpe virksomhederne med at få overblik over mulighederne for tilskud, garanti eller likviditets- og finansieringsmuligheder.

Desuden peger udvalgsformændene på mulighederne for at efteruddanne og opkvalificere medarbejderne i denne tid.

Det er ikke kun i Danmark, at ledigheden stiger drastisk. I USA er der netop kommet helt nye tal, der aldrig er set før: Hele 6,6 millioner mennesker har meldt sig ledige i denne uge. Dermed har 10 millioner mennesker mistet deres job i USA de sidste to uger.