Messecenter Vesthimmerland aflyser forårsmessen på grund af risiko for coronasmitte. Foto: PR

Flere aflysninger på grund af fare for coronasmitte

Myndighedernes opfordringer til at aflyse arrangementer med mere end 1.000 gæster betyder flere aflysninger i det nordjyske.

To store planlagte messer i Nordjylland er aflyst på grund af myndighedernes udmelding om, at arrangementer med over 1.000 deltagere bør aflyses.

Det drejer sig om Nordjyllands største kreative messe i Gigantium den 14. og 15. marts, hvor over 3.000 kvadratmeter ville have været fyldt op med kreative stande med alt indefor husflid, kunst, håndværk,  håndarbejde, hverdagskunst, hobby og meget andet fra hele Danmark.

Læs også Ishockeyslutspil udsat på grund af coronavirus

Forårsmessen 'Forår i Himmerland' i Messecenter Vesthimmerland i Aars, som skulle være afviklet i weekenden den 21. og 22. marts er ligeledes aflyst, men arrangørene bag messen, Aars Håndboldklub og Messecenter Vesthimerland, oplyser, at man i stedet flytter messen til den 31. oktober og 1. november.

Det blev besluttet, efter styregruppen bag 'Forår i Himmerland' i går aftes holdt krisemøde. Styregruppen oplyser, at man efter regeringens meddelse i fredags havde fået flere hendvendelser fra en række udstillere, der meddelte, at de af sikkerhedsmæssige årsager desværre måtte melde fra. 

Læs også To nordjyske folkeskoler påvirket af coronavirus

I stedet genneføres messen med et efterårs/juletema, og messen kommer i stedet til at hedde 'Efterår i Himmerland'.

I sidste weekend måtte den store forårsmesse i Arena Nord aflyses af samme årsag. Hvorvidt en af de mest besøgte foråsmesser i Nordjylland, Forårsmessen i Aalborg Kongres & Kultur Center fra fredag 27. marts til søndag 29. marts bliver afviklet, er der endnu ikke meldt noget ud om.