00:39

Niels Åge Johansen og hustruen stod fredag morgen klar som nogle af de første ved færgelejet i Frederikshavn. Klar til første tur til Læsø i et par uger. Video: Mick Knive Anderson

Første sejlads siden nedlukning: - Vi er klar til at tage imod turister igen

Læsøfærgen sejlede fredag morgen sin første tur mellem Frederikshavn og Vesterø med passagerer, efter regeringen officielt har åbnet kommunegrænserne.

Tidlig fredag morgen stod blandt andre Niels Åge Johansen klar ved færgelejet i Frederikshavn. Klar til for første gang i et par uger at tage turen over til landets mindste kommune, Læsø, der ligesom seks øvrige nordjyske kommuner var været ramt af særlige restriktioner, der betød, at man ikke kunne krydse Kattegat med færgen medmindre, man havde en særlig god grund til det.

For Niels Åge Johansen er årsagen til, han sammen med sin hustru, nu står klar til første sejlads siden nedlukningen, at de lejer sommerhuse ud på Læsø.

- Nu skal vi over og have åbnet op igen, siger Niels Åge Johansen, og tilføjer, at det glæder han sig til.

Sommerhusudlejeren er positiv over for, at der nu nok skal komme gang i forretningen igen, og han er sammen med hustruen klar til at tage imod turisterne.

- Jeg er sikker på, at vi bliver overrendt af turister igen, så det er spændende, siger han.

Læs også Restriktioner ophæves: Nu må du krydse kommunegrænserne