På søndag skulle 3.D fra Brønderslev Gymnasium og HF have været på studietur til Berlin, men den er nu aflyst på grund af nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen i forbindelse med coronaudbruddet.

Gymnasier aflyser studieture efter nye anbefalinger: - Det er super ærgerligt

For anden gang i år har eleverne på Brønderslev Gymnasium og HF fået beskeden om, at studieturene er aflyst på grund af corona.

Mandag kom Sundhedsstyrelsen med nye anbefalinger for skoler, dagtilbud og uddannelsesinstutioner. De opfordrer institutionerne til at aflyse sociale arrangementer.

Anbefalingen dækker over sociale arrangementer uden for almindelig skoletid - det vil sige eksempelvis klassefester, lejrskoler og studieture.

Flere gymnasier i Nordjylland har derfor både udsat og aflyst studieture, og nogle afventer yderligere oplysninger fra Undervisningsministeriet. 

Læs også Sundhedsstyrelsen ændrer anbefalinger: To meters afstand bliver til en

På Brønderslev Gymnasium og HF har de i dag måttet meddele omkring 130 elever fra 3.g og 2.hf, at næste uges studieture til Tyskland og Italien er aflyst.

-  Eleverne havde virkelig glædet sig til turen, så det var ikke det sjoveste at skulle fortælle dem det, siger Per Knudsen, der er rektor på Brønderslev Gymnasium og HF, til TV2 Nord.

Det var rigtig nederen, fordi nu havde vi glædet os for anden gang til at komme på studietur.

 Luna Martens, elev, Brønderslev Gymnasium og HF​​​

Anbefalingen gælder foreløbigt indtil den 4. oktober.

- Vi har valgt at aflyse, fordi vi ikke kan sidde anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen overhørig. Det er Sundhedsstyrelsen, der bedst ved, hvad der virker i denne situation, og vi følger selvfølgelig deres anbefalinger, siger rektor Per Knudsen.

En stor skuffelse for eleverne

I alt har seks klasser fra Brønderslev Gymnasium og HF fået aflyst deres studieture. En af de klasser er 3.D, som på søndag skulle være rejst til Berlin, og for dem var nyheden en stor skuffelse.

- Det er jo super ærgerligt. Vi havde glædet os rigtig meget til at komme afsted. Vi skulle have været til USA i foråret, men det kom vi jo så ikke alligevel. Så vi ville bare nøjes med den her Berlin-tur, men det får vi jo så heller ikke, lyder det fra Victor Czerwonke, der er gymnasieelev i 3.D.

Klassekammeraten Luna Martens synes, at dagen i dag var god - lige indtil de fik nyheden om aflysningen i frikvarteret.

- Det var rigtig nederen, fordi nu havde vi glædet os for anden gang til at komme på studietur, siger hun til TV2 Nord.

Vi har valgt at aflyse, fordi vi ikke kan sidde anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen overhørig. Det er Sundhedsstyrelsen, der bedst ved, hvad der virker i denne situation.

Per Knudsen, rektor, Brønderslev Gymnasium og HF

00:13

Per Knudsen, rektor, Brønderslev Gymnasium og HF

Luk video

De to klassekammerater har generelt forståelse for situationen, men de ærger sig over, at der lige foreløbigt ikke bliver sociale arrangementer udenfor det faglige, hvor hele klassen kan hygge sig socialt sammen.

- Hvis vi alle sammen kunne have vist et negativt testresultat før og efter rejsen, så synes jeg godt, det kunne have været forsvarligt at tage afsted, siger gymnasieelev Luna Martens og uddyber:

- Vi er jo bare sammen med vores klasse, ligesom nu hvor vi jo går op og ned ad hinanden, så det kunne måske godt have været forsvarligt. Men hvis de siger nej, så er der jo ikke så meget at gøre, siger hun.

Læs også Ingen hjælp at hente fra Kollerup: Virksomheder må selv finde på muligheder