Året Nibe Festival er aflyst. Men der er nu økonomisk hjælp på vej. Foto: Jenni Boelt

Hjælpepakke til kulturen: Lettelse i Nibe

Aflysningen af årets Nibe Festival kunne i yderste konsekvens have kostet festivalen livet. Men en økonomisk håndsrækning er nu på vej, og det vækker glæde hos festivalledelsen.

Leder af Nibe Festival, Peter Møller Madsen, er i dag en lettet mand.

For med corona-aflysningen hang de mørke skyer tungt over festivalen og ikke mindst dens økonomi. Men der er hjælp på vej.

Læs også Festival aflyst: Forsigtig optimisme i Nibe

Et enigt folketing har indgået en aftale om at udvide og forlænge kompensationsordningen for arrangører af koncerter og andre kulturelle arrangementer. 

Med ordningen kompenseres arrangørerne for underskud ved arrangementer (udgifter fratrukket indtægter). Den samlede kompensation lander i omegnen af 1,7 milliarder kroner, oplyser Kulturministeriet.

- Det er drønvigtigt. Og det ser rigtig godt ud. Vi skal selvfølgelig have et overblik over situationen. Men vi er taknemmelige for den hjælp, vi får, siger Peter Møller Madsen.

Se interview med lederen af Nibe Festival, Peter Møller Madsen:

03:58 Luk video

Holder hjulene i gang

Peter Møller Madsen fortæller, at der nu skal kigges nærmere på indholdet af hjælpepakken, men han er glad for den signalværdi, der også ligger i hjælpen – nemlig at kulturen er vigtig.

- Og så hjælper det selvfølgelig med at holde hjulene i gang. Ikke bare i vores biks men også i det hele taget, siger Peter Møller Madsen.

Et af de mange spørgsmål, festivalen skal have fundet svar på, er, hvordan der skal afregnes med eksempelvis leverandørerne.

- Hjælpepakken er jo ikke sat i verden for, at vi skal generere et overskud, men for at mindske vores omkostninger. Så hele afregningen skal foregå ansvarligt, siger Peter Møller Madsen.

I den forbindelse siger festivallederen, at årets aflyste Nibe Festival ikke kan undgå at få nogle afledte konsekvenser. For eksempel i forhold til foreningslivet, som plejer at nyde godt af det overskud, festivalen deler ud af.

- Det er klart, at det kommer til at give nogle udfordringer for foreningerne, siger Peter Møller Madsen.