LIGE NU:

Hospital med opråb: Ledsagere og pårørende skal stadig holde sig væk

Regionshospital Nordjylland har de seneste dage oplevet en stigning i antallet af ledsagere og pårørende, som møder op på hospitalet.

Smittespredningen af COVID-19 er under kontrol i Danmark, og samfundet er gradvist begyndt at åbne igen. På Regionshospital Nordjyllands afdelinger har personalet de seneste dage også oplevet en stigning i antallet af ledsagere og pårørende, der møder op på hospitalet.

quote Vi oplever det som om, at vi smider en smule af den her forsigtighed væk, når der nu bliver åbnet op flere andre steder. Pårørende og ledsagere har taget det hele mere lempeligt de seneste par dage.

Thomas Larsen, lægefaglig direktør, Regionshospital Nordjylland.

- Vi oplever det som om, at vi smider en smule af den her forsigtighed væk, når der nu bliver åbnet op flere andre steder. Pårørende og ledsagere har taget det hele mere lempeligt de seneste par dage, forklarer lægefaglig direktør ved Regionshospital Nordjylland, Thomas Larsen, til TV2 Nord.

Overordnet har den lægefaglige direktør masser af ros til de besøgende på hospitalerne. 

- De pårørende har virkelig været meget pligtopfyldende i den her svære tid, siger Thomas Larsen.

Men da der ikke har været meldt noget specifikt ud i forhold til netop besøgende på sygehuse, i takt med den gradvise åbning af samfundet, har hospitalet set sig nødsaget til at komme med en opfordring.

Du må gerne besøge hospitalet hvis:

På Facebook har Regionshospital Nordjylland delt et opslag, hvor de slår fast at langt størstedelen af de besøgende og ledsagere stadig skal holde sig væk fra hospitalerne, medmindre der er tale om nogle særlige tilfælde.

- Det er både af hensyn til de indlagte, men selvfølgelig også fordi at vi ikke vil have, at de besøgende bliver syge, selvom smittetrykket er meget lavt her i Vendsyssel, siger Thomas Larsen.

Det er en national beslutning, om hvornår der igen bliver åbnet for besøg på landets hospitaler. Styrelsen for Patientsikkerhed og Sundhedsstyrelsen er de altoverskyggende beslutningstagere, men også de enkelte regioner, herunder Region Nordjylland, er med på råd.

Thomas Larsen tør ikke sætte dato på, hvornår det igen bliver muligt med normale besøg på hospitalet, men står det til ham, bliver det en fuldstændig åbning, med et fælles sæt regler for alle besøgende, når tiden er inde. 

- Det vil være meget komplekst, hvis vi skal dele et hospital op i forskellige zoner. Jeg håber, at man når et punkt, hvor det hele kan sættes frit, og så skal alle besøgende efterleve et regelsæt med råd som for eksempel at dosere sine besøg, siger Thomas Larsen.