Seneste nyt:

Indskoling: Hver andet barn har håndeksem

Næsten hvert andet barn i indskolingen har fået eksem eller oplevet en forværring, efter skolerne igen er åbne. Visse nordjyske skoler har fra starten tilbudt håndcreme, det har givet en god effekt for beskedne midler.

Gentagende vask af hænder og brug af håndsprit er selvsagt hårdt for hænderne. Efter flere forældre havde henvendt sig til skolerne, da indskolingsbørnene kom tilbage på skolebænken, besluttede Michael Slot Pihl, der er skoledistriktsleder for Løkken, Vrå og Tårs skoler, at børnene skulle have stillet håndcreme til rådighed.

Det har vist sig at være en god idé. For faktisk har næsten hvert andet barn, nemlig 48,1 procent, udviklet håndeksem eller oplevet en forværring af tidligere håndeksem, efter børnene er kommet i skole igen. Det viser en forældreundersøgelse foretaget af Herlev og Gentofte Hospital. Det skriver DR. 

Forældreundersøgelse

- I løbet af de første dage fik vi  mange reaktioner fra forældre om, at der var børn med irriteret hud. Forældrene skrev, at huden var rød og irriteret, og så tænkte vi, at vi gerne ville give et tilbud for alle børn - for det er måske ikke alle børn, der har lige muligheder for at huske at få håndcreme med i tasken. Så vi valgte at tage den lille udgift, der er i forbindelse med det, siger han til TV2 Nord.

Ondt i hænderne

Efter håndcreme blev tilgængeligt for alle børn i skolen, har ledelsen haft meget få henvendelser vedrørende irriteret hud. Tilbagemeldingerne fra lærerne har desuden været god. Michael Slot Pihl er derfor godt tilfreds med beslutningen.  

- Dels er det en hjælp i undervisningssituationen, at børnene ikke sidder og har ondt i hænderne, og dels vil vi gerne give det her beskedne tilbud til at hjælpe forældrene, siger han. 

Eleverne skal  vaske hænder, når de kommer om morgenen, efter de har spist og efter frikvarter. Umiddelbart derefter husker lærerne eleverne på at bruge creme.

- Det er en god effekt for beskedne midler, siger han. 

20211105-123328-L_14Mb

Russisk skib kan ikke længere tilbageholdes ved Skagen

def_thumb,50_percent

play Coronasmitte: Julian og 145 andre børn er sendt hjem fra Muldbjergskolen

Politi

Blotter på spil i Frederikshavn

tv2 vejret

play Snevejret fortsætter på en blæsende onsdag

20211105-123328-L_14Mb

Russisk skib kan ikke længere tilbageholdes ved Skagen

def_thumb,50_percent

play Coronasmitte: Julian og 145 andre børn er sendt hjem fra Muldbjergskolen

Til forsiden

Til forsiden