Seneste nyt:

Nordjyske apoteker vil tilbyde antistoftest - men kun hvis den er sikker

De nordjyske apoteker kan lige nu ikke tilbyde en antistoftest, der kan afsløre en tidligere corona-smitte. Men det kan måske ændre sig.

For 299 kroner kan kunderne på seks apoteker i København-området købe og få foretaget en covid-19 antistoftest.

Men firmaet bag - sikker-vaccination.dk - tilbyder ikke testen til resten af landet, så lige nu har Nordjyderne og alle andre danskere, der ikke lige kommer forbi Glostrup, Bagsværd, Albertslund, Dragør, Kastrup eller Enghave Plads i København, købe sig til vished om de har haft coronavirus.

Det bliver der måske lavet om på i en snarlig fremtid. Det fortæller Preben Smed Jeppesen, der er apoteker og ejer Sæby Apotek og er formand for den nordjyske afdeling af Danmarks Apotekerforening.

- Vi arbejder på at kunne tilbyde en sikker antistoftest - med streg under sikker, fortæller Preben Smed Jeppesen.

Skal give tryghed - ikke falsk tryghed

Det er gennem den erhvervsdrivende forening Apovac, der er stiftet af 320 apoteker landet over, at man håber at kunne tilbyde testen, men det bliver altså kun, hvis apotekerne kan tilbyde en test, der er så sikker som overhovedet muligt.

- En test skal give tryghed - ikke falsk tryghed. Og vi vil hellere sige nej til at tilbyde antistoftest end at tilbyde en, vi ikke er sikre på giver det korrekte resultat, siger Preben Smed Jeppesen.

Ikke voldsom interesse

Det har, som et forsøg på at kortlægge spredning af coronavirus, været muligt for bloddonorer at få taget en antistoftest, men fordi testen var for upræcis (kun 69 procent af testene gav det korrekte svar) er det forsøg indstillet.

Inden forsøget blev indstillet viste resultaterne dog, at kun meget få af donorerne i Nord- og Midtjylland havde udviklet antistoffer - og opgørelsen over antallet af bekræftede smittede som Statens Serum Insititut opdaterer dagligt, viser da også, at kun 437 nordjyder er testet positive for virussen. Det gør Nordjylland til den landsdel, hvor coronavirus er mindst udbredt.

- Der var en enkelt kunde forbi i går og spørge om vi tilbød antistoftest, fortæller Preben Smed Jeppesen og fortsætter:

- Så det er ikke, fordi vi bliver løbet over ende af interessen. Nu er det jo også Nordjylland, vi snakker om, så vi er nok lidt mere sindige. Og så skal man jo også huske, at indtil i går (onsdag red.) havde vi ikke haft et bekræftet tilfælde af coronavirus i 14 dage.

20211105-123328-L_14Mb

Russisk skib kan ikke længere tilbageholdes ved Skagen

def_thumb,50_percent

play Coronasmitte: Julian og 145 andre børn er sendt hjem fra Muldbjergskolen

Politi

Blotter på spil i Frederikshavn

tv2 vejret

play Snevejret fortsætter på en blæsende onsdag

20211105-123328-L_14Mb

Russisk skib kan ikke længere tilbageholdes ved Skagen

def_thumb,50_percent

play Coronasmitte: Julian og 145 andre børn er sendt hjem fra Muldbjergskolen

Til forsiden

Til forsiden