01:25

Administrerende direktør i Aalborg Pirates, Thomas Bjurring, frygter, at også slutspillet kan blive ramt af, at der ikke må være tilskuere til ishockeykampene.

Smitterisiko: Kampe uden tilskuere er dyrt for klubberne

Aalborg Pirates administrerende direktør, Thomas Bjurring, siger, at de færreste klubber kan holde til at gå glip indtægterne fra tilskuerne.

Udmeldingen fra myndighederne om, at der på grund af smitterisiko i forbindelse med coronavirus ikke må være mere end 1.000 mennesker samlet til en begivenhed, betyder også, at flere nordjyske sportsbegivenheder i den nærmeste fremtid vil blive afviklet uden tilskuere.

Læs også Corona: Statsminister opfordrer til at aflyse store arrangementer

For eksempel i Gigantium der er hjemmebane for både Aalborg Håndbold og Aalborg Pirates, der begge må undvære tilskuere den nærmeste fremtid.

Der er jo store og altoverskyggende konsekvenser i forhold til den omsætning, man går glip af i forbindelse med det her, og det er de færreste klubber, der kan holde til det.

Thomas Bjurring, administrerende direktør, Aalborg Pirates

- Mine tanker går til mine kollegaer hos både fodbolden, håndbolden og ishockeyen, som skal afvikle kampe. Der er jo store og altoverskyggende konsekvenser i forhold til den omsætning, man går glip af i forbindelse med det her, og det er de færreste klubber, der kan holde til det, siger den administrerende direktør i Aalborg Pirates, Thomas Bjurring.

Flad fornemmelse uden tilskuere

For ishockeyholdet er det indtil videre to udekampe, der skal spilles uden folk på lægterne, mens Superligaklubben i Hobro kan se frem til at hele marts måned byder på et tomt stadion både ude og hjemme.

Ifølge kommunikationschef i Hobro IK, Mikkel Højbo, bliver det en lidt flad fornemmelse at spille uden tilskuere.

- Tilskuerne er lidt den tolvte mand i fodbold. De kan være med til at løfte spillerne, især hvis der er rigtig god stemning på stadion, siger Mikkel Højbo.

Nervøsitet for slutspillet

Aalborg Pirates har allerede vundet Metalligaens slutspil, men senere på foråret venter de afgørende kampe om danmarksmesterskabet.

- Det er klart, at man sidder med en vis form for nervøsitet i forhold til et setup, hvor vi skal spille uden tilskuere. Der er en frygtelig stor økonomi involveret i at spille slutspil, når ishockeyen er på sit allerhøjeste, siger Thomas Bjurring.

På mandag vil Ligaforeningens medlemmer diskutere, hvordan slutspillet skal gribes an, og det ærgrer Thomas Bjuring, at coronavirussen ser ud til at få indflydelse på en indtil videre succesrig sæson.

- Vi er det mest vindende hold på hjemmebane, så sportsligt vil det klart få stor betydning, men lige her og nu er det dog økonomien, der stresser mig, siger Thomas Bjurring.