Seneste nyt:

Kaotisk uge for skoler - her er 115 ud af 600 elever smittet

Udbredt coronasmitte på skolerne blandt lærere og elever betyder huller i vagtplanen.

- Det har været en kaotisk uge, siger skolelederen på Gl. Lindholm skole, Carsten Søndergaard. 

På skolen ved Lindholm har coronasmittens høje bølger for alvor fået fat i skolens elever og personale. 

- Vi har 115 ud af 600 elever, der smittet, og 35 lærere og pædagoger. Vi har haft alle lærere og personale til at hjælpe, da det har været fuldstændig kaotisk med al den smitte, siger skolelederen.

quote Uden forældrenes hjælp ville vi ikke kunne have klaret den her hårde periode.

Carsten søndergaard

Coronasmitten på skolen har medført, at enkelte timer er blevet aflyst, fordi det har været umuligt at dække vagtplanerne helt ind.

-  Vores personale knokler med at få tingene til at gå op, så der kan være lærere og pædagoger nok med børnene, siger Carsten Søndergaard. 

Ti ud af 45 lærere smittet

På Strandby Skole i Frederikshavn har de også været nødsaget til at aflyse timer grundet manglende lærere. På skolen her er ti ud af 45 lærere smittet. 

- Vi har aflyst trivselstimer og læsehold. Det er sådanne ting, som vi har været nødsaget til at aflyse for at sikre, at undervisningen kan finde sted, siger skolelederen på Strandby Skole Mogens Brag, som lige nu også er smittet med corona og er i isolation.

Forældre og personale gør en ekstra indsats

På skolen Gl. Lindholm har forældrenes og personalets ekstra indsats været en gevinst for skolen i disse hårde coronatider.  

- Uden forældrenes hjælp ville vi ikke kunne have klaret den her hårde periode. De har virkelig været gode til at teste deres børn, sådan så vi har kunne opdage smitten, siger skoleleder Carsten Søndergaard.

quote En stor del af lærerne og eleverne har været smittet, så på den måde håber jeg på, at vi har nået en eller anden form for immunitet.

Mogens Brag, Strandby Skole

Han er ligesom skolelederen på Strandby Skole også selv smittet med corona. Han håber på, at skolen nu har nået toppen af smitten, så børn og personale snart kan vende tilbage til skolens normale rutiner. 

- Skolen betyder meget for børns trivsel. Både det sociale og faglige er meget vigtigt for vores elever, og vi knokler derfor for at børnene får glæde af begge ting, siger Carsten Søndergaard. 

Skolelederen på Strandby Skole Mogens Brag håber, at man snart kan vende tilbage til en normal hverdag.

Håber at have nået et vendepunkt

Også på Strandby skole håber skolelederen, at de nu har nået et vendepunkt, og at situationen kun lysner herfra. 

- En stor del af lærerne og eleverne har været smittet, så på den måde håber jeg på, at vi har nået en eller anden form for immunitet, siger skolelederen fra Strandby Skole, Mogens Brag. 

Selvtests er den eneste grund til, at skolen holder åbent

Selvtests er blevet en fast del af skole forberedelserne i løbet af ugen, og på Gl. Lindholm Skole mener skoleleder Carsten Søndergaard, at det er den eneste grund til, at skolen ikke er lukket ned endnu. 

- 90 elever af de 115, som er smittet blev testet positive, da de blev testet med selvtests af deres forældre. Det er jo virkelig godt, at vi har opdaget det før, det gik hen og blev mange flere elever, siger Carsten Søndergaard. Media Drop 280522 2079 ampe

play Aalborg Karneval slår rekord i antal af deltagere

040321 Thy rock fra MidtVest Still

En måned før festival mangler halvdelen af de frivillige: - Det ser rigtig slemt ud

280522 Oke køres ud fra værftet

Den historiske kutter Oke er klar til en ny sæson

JHP_3214

gallery Fem anmeldelser om voldtægt til karneval i Aalborg

Media Drop 280522 2079 ampe

play Aalborg Karneval slår rekord i antal af deltagere

040321 Thy rock fra MidtVest Still

En måned før festival mangler halvdelen af de frivillige: - Det ser rigtig slemt ud

Til forsiden

Til forsiden