LIGE NU:

Krydstogtsskib blev modtaget med coronatest

Skib med danske og norske turister anløb til Aalborg, hvor regionen havde sat test-telt op, så interesserede kunne lade sig teste.

I Aalborg kunne man fredag formiddag se et sjældent syn i denne corona-sommer. Et krydstogtskib - og de er ikke set i havnen siden virusudbruddet.

Port of Aalborg, det tidligere Aalborg havn, skulle i år have budt 45 krydstogtskibe velkommen.

De blev alle aflyst, da coronapandemien brød ud. Men det mindre og eksklusive skib SeaDream 2 kom til Aalborg for en enkelt dag.

Ombord var 110 norske og danske gæster og så den 95 mand store besætning. Og netop nationaliteterne og det begrænsede antal gæster gjorde det muligt for havnen at give tilladelse til skibet og passagerne, som i dag havde seks en halv time i den nordjyske hovedstad.

- Det er en vurdering fra gang til gang, og med det her skib, der har norske og danske passagerer med, ja, så er det ikke anderledes end, når færgen fra Norge kommer ind til Hirtshals. Det er jo fint, det er ikke noget sundhedsmæssigt farligt i, men kommer der nu en forespørgsel fra et skib med passagerer fra andre nationaliteter, så skal man jo ind og vurdere på det, siger Kjartan Ross, der er salgschef hos Port of Aalborg.

Det er en vurdering fra gang til gang, og med det her skib, der har norske og danske passagerer med, ja, så er det ikke anderledes end, når færgen fra Norge kommer ind til Hirtshals, siger Kjartan Ross, der er salgschef hos Port of Aalborg.

Region Nordjylland tilbød gæsterne og mandskabet på krydstogtskibet en coronatest på kajen. Det tilbud valgte en stor del af passagerne at tage i mod.

- Det er fint, det er meget godt at få en bekræftelse på, at vi er friske, lyder det fra en af passagerne fra krydstogtsskibet, Per Fæste fra Norge.

Det lille testcenter var sat op i forbindelse med, at Port of Aalborg modtog hvad der altså har været sommerens eneste krydstogtskib efter, at coronapandemien var årsag til at de planlagte anløb blev aflyst. De danske og norske gæster tog velvilligt imod testmuligheden.

- De synes, det er så flot, at vi har muligheden for at man både som dansker og turist kan blive testet her i Aalborg og kan få svar i løbet af i morgen, siger Tina Beith, der er leder af Testcenter Danmark, Region Nordjylland.

 

Danskere får svar på sundhed.dk, mens nordmændene afleverede deres mobilnummer, så sundhedsmyndighederne kan ringe dem op, hvis de skulle vise sig at være positive.

Krydstogtsskibet Sea Dream 2 sejlede igen fra Aalborg fredag eftermiddag med kurs mod Oslo.

 

80_percent

play Automatisk ordning rammer skævt: Politikere vil have ændret regler for nedlukning

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

80_percent

play Automatisk ordning rammer skævt: Politikere vil have ændret regler for nedlukning

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

Til forsiden

Til forsiden