LIGE NU:

Martin er endelig tilbage på efterskolen: Det er ubeskriveligt!

Mandag kunne landets efterskoleelever vende tilbage til efterskolelivet. Det betød farvel til hjemmeskolen og et glædeligt gensyn med kammerater og lærere.

Efter at have været adskilt i to måneder, kunne de 83 elever på Vesterbølle Efterskole i Vesthimmerland mandag eftermiddag endelig se kammeraterne igen.

- Det er ubeskriveligt. Jeg kan ikke helt samle mine tanker om det, for det er bare surrealistisk, da jeg ikke havde regnet med, at vi skulle tilbage igen inden sommerferien. Men jeg er bare glad, siger Martin Sørensen, en af de tilbagevendte elever på Vesterbølle Efterskole.

Nu venter en ny hverdag med opdeling i mindre grupper, afstand og masser af rengøring. Men selv om hverdagen bliver en lidt anden, var smilene brede og gensynsglæden stor i Vesthimmerland.

- Det er mega rart. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, fordi det hele er ret overvældende, siger Signe Boelhøj Damsgaard, elev på Vesterbølle Efterskole.

Usædvanlig situation

Også på Ranum Efterskole kunne eleverne efter seks lange uger med fjernundervisning og digitalt fællesskab vende hjem til deres efterskoleværelse og kammerater.

- Vi har stort set forberedt os på genåbningen siden vi lukkede den 12. marts. Det bliver en anderledes efterskolehverdag, som eleverne vender tilbage til og i starten har vi sat en masse huske-skilte op, så vi alle sammen kan overholde retningslinjerne fra Sundhedsmyndighederne. 

- Eleverne er blevet inddelt i familiegrupper og i sektioner, som gør at vi forebygger, at én elev kan smitte hele skolen. Det strider mod vores værdigrundlag at ensrette både elever og færdsel, men det er også en usædvanlig situation og det vil eleverne også kunne forstå, siger forstander Olav Storm.

Her må eleverne ikke gå i byen i den første tid, men i stedet har efterskolen i samarbejde med Brugsen lavet en butik på skolen.

Ranum Efterskole College åbnede klokken 14, og her skulle eleverne gå direkte på værelserne.

- Det gode ved "hjem" er, at man godt kan få for meget af det, og så er det rart at holde en pause. Derfor glæder jeg mig til at komme tilbage til mit andet hjem på efterskolen. Det kommer til at føles 100 gange bedre end før, fordi vi netop har haft pausen fra det, og især her efter karantænen, lyder det fra elev åpå Ranum Efterskole Rasmus Stoltenberg, som er på vej tilbage til Ranum.