SENESTE NYT:

Nu kan Heidis børn se frem til stik - De første 12-15-årige får invitation i løbet en uge

Region Nordjylland sender ifølge Lene Linnemann (SF), der er fungerende formand for Region Nordjylland, invitationer ud til de 12-15-årige i løbet af næste uge.

Mange ældre har stået på spring for at modtage en coronavaccine. Heidi Bergholt Madsen fra Støvring har allerede fået sit første stik, men hun ser også gerne, at døtrene Maiken og Thea Berholt Madsen får en tid hos lægen.

65.000 ledige tider

Søndag læste Heidi Berholt Madsen, at Region Nordylland havde 65.000 ledige vaccinationstider, og hun gik derfor fluks ind for at tjekke, om hun kunne booke tid til sine børn, men hun måtte her konstatere, at det ikke var muligt, og det vækker undren hos familiemoren.

- Jeg håber snart, at der bliver åbnet for de 12-15-årige, så vi kan få dem vaccineret. Det er ambivalent, at vi skal vente, når vaccinerne er klar. Det ville også give noget mere tryghed, hvis de blev vaccineret, før de skal tilbage i skole, siger hun.

De to døtre er dog ikke udpræget begejstret for udsigten til at skulle stikkes med en nål. Og når spørgsmålet lyder på, om de er klar, så er svaret prompte nej fra 12-årige The Bergholt Madsen, mens storesøster Maiken på 14 år svarer, at hun er så klar, som hun kan blive.

Indkaldelsen kan da også meget vel komme inden længe. Det oplyser  Lene Linnemann, der er fungerende formand for Region Nordjylland

- I løbet af den næste uges tid vil der komme invitationer til de helt unge, fastslår hun.

Hvorfor er de ikke allerede blevet indkaldt nu, når I står med samme mange ledige tider?

- Vi afventer de sidste retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Det skal komme derfra. De skal sige go, og så kan vi komme i gang. Vi er klar, så snart vi får grønt lys, og så bliver de første inviteret, siger hun.

I samme ombæring opfordrer hun folk til at få bestilt en tid, så snart de modtaget en invitation i e-boks.

Årsagen til de mange ledige tider skyldes blandt andet statens storindkøb af overskydende Pfizer-vacciner fra Rumænien, som har fremskyndet vaccineplanen og gjort, at der altså nu er masser af ledige tider til vaccination.

Og Heidis Berholt Madsens døtre ligger arm til. Måske mest fordi mor siger det. Nåleskræk eller ej. Af sted kommer Thea og Maiken måske allerede i næste uge.

- Det håber jeg. Det ville være superfedt, hvis de kan blive vaccineret der, siger Heidi Berholt Madsen.

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Søndagsvejr

Smuk og solrig lørdag venter

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Søndagsvejr

Smuk og solrig lørdag venter

Til forsiden

Til forsiden