LIGE NU:

På mandag kan du igen betale din busbillet med kontanter - men lad venligst være

NT har oplevet en kraftig vækst i brugen af de digitale løsninger.

I fem måneder har det nu ikke været muligt at betale med kontanter i de nordjyske busser eller i flextrafikken. Men på mandag får kunderne igen mulighed for at betale på 'den gammeldags måde'.

Nordjyllands Trafikselskab (NT red.) suspenderede kontantbetaling i midten af marts, da Danmark lukkede ned. Det skete på opfordring af transportminister Benny Engelbrecht (S), men nu åbner trafikselskabet - efter dialog med chauffører og vognmænd - altså op for, at du igen kan betale for din bus eller flextur med kolde kontanter.

Forebyggelse er et fælles ansvar

At kontanter nu bliver genindført som betaling i den kollektive trafik sker dog ikke uden en kraftig opfordring til, at kunderne bruger mundbind i forbindelse med kontant betaling, at man husker at bruge håndsprit, at man holder afstand, hvor det er muligt, bruger mundbind i myldretiden og i øvrigt følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer.

- Det er trygt at benytte den kollektive trafik, men det kan være vanskeligt at holde afstand til øvrige passagerer specielt i myldretiden. Derfor håber jeg, at den gode adfærd, som kunderne har udvist de sidste måneder, fortsætter også, når vi ser flere kunder i den kollektive trafik. Så fortsæt med håndspritten, hold god afstand til chauffør og medpassagerer og anvend mundbind på tidspunkter, hvor det kan være svært at holde afstand, eller hvis du har kontakt med chaufføren, udtaler Mette Henriksen, chef for kunder og salg i NT, i en pressemeddelelse.

VIDEO: Sådan bruger du et mundbind
Artiklen fortsætter under videoen..

 

 

Nordjyderne er blevet digitale betalere

I de fem måneder, hvor kontanter har været bandlyst i den kollektive trafik, er der sket et markant skifte i nordjydernes adfærd og vaner. Mange brugte i forvejen Rejsekort, men mange flere er kommet til. På samme måde er brugen af NT's billet-app til smartphones og NT's webshop, hvor det også er muligt at købe billetter, steget voldsomt. Ja faktisk er brugen af det digitale billetkøb steget med 26 procent de seneste tre måneder. Og NT kan se, at det i høj grad er de ældste passagerer, der har taget de digitale løsninger til sig. Salget af pensionistbilletter er fordoblet.

Og selvom kontanterne nu bliver genindført, så opfordrer NT nordjyderne til at blive digitale ved enten at anskaffe et rejsekort eller bruge hjemmeside eller app til at købe billetter.

Altid billigere med Rejsekort

For det første er det altid billigere at benytte et rejsekort, end det er at købe en enkeltbillet - og hvis man allievel gerne vil have en enkeltbillet så er de digitale løsninger altså de coronasikre-løsninger.

- Vi er glade for, at mange af vores kunder har valgt at bruge alternative billetformer i den her tid, men vi ved, at vi har en mindre kundegruppe, som har følt sig begrænset i brugen af den kollektive transport, fordi de foretrækker at betale med kontanter. Og dem glæder vi os rigtig meget til at byde velkommen tilbage, men vi håber, at vores kunder stadig vil anvende de digitale billetmuligheder for at begrænse kontakten til chaufføren udtaler Mette Henriksen i pressemeddelelsen.

VIDEO: Her er de situationer hvor det anbefales at bruge mundbind
Artiklen fortsætter under videoen..

 

 

 

Uddeler mundbind i flextrafikken

Mundbind er blevet en del af den værktøjskasse danskerne har til at forebygge smitte og det anbefales altså at man bruger mundbind i den kollektive trafik i myldretiden. Den tilpasning har skabt enormt tryk på salget af mundbind, men hvis du ikke har kunnet skaffe et mundbind er de altså til salg i NT's kundecenter i Kennedy Arkaden i Aalborg.

Et andet sted hvor mundbind nu skal brugs noget mere er i flextrafikken som af mange ældre benyttes, når turen går til lægen eller sygehuset. Her vil man fra 17 august få udleveret et mundbind, hvis ikke man selv har.

Seks gode corona-råd til de kollektive trafik

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Boghandler, Klaus Simonsen

play Julegave-bytteræs i marts: - Normalvis er der en stor pukkel

20190918-092032-A_103Mb (1)

Flere nordjyske kommuner åbner for de ældste elever i næste uge

150816 Blå Kors

Blå Kors: - Vi er klar til kunder fra på mandag i vores genbrugsbutikker

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Boghandler, Klaus Simonsen

play Julegave-bytteræs i marts: - Normalvis er der en stor pukkel

20190918-092032-A_103Mb (1)

Flere nordjyske kommuner åbner for de ældste elever i næste uge

Til forsiden

Til forsiden