LIGE NU:

Aalborgs havnefront udpeget som hotspot: Hold afstand eller få en bøde

Store dele af havnefronten i Aalborg er fra klokken 14 tirsdag eftermiddag et såkaldt hotspot.

Nordjyllands Politi har udpeget store dele af havnefronten i Aalborg til at være et såkaldt hotspot. Et hotspot er et område, hvor politiet i højere grad end ellers vil fokusere på, om borgerne forsamler sig i store grupper, så det bliver svært at holde den afstand på én meter, der er sundhedsmyndighedernes anbefaling i forhold til at mindske spredning af coronavirus. 'Et klart signal til borgerne' kalder politiet det nye tiltag.

Se indslag fra havnefronten i Aalborg:

Nordjyllands Politi har udpeget store dele af byens havnefront til corona-hotspot. Altså et sted hvor man i højere grad end ellers vil fokusere på om de forsamlede grupper holder sundhedsmyndighedernes anbefalede afstand på en meter.

- Aalborg havnefront er et populært sted at samles i godt vejr. Det kan vi tydeligt se, og med smitteudviklingen i Aarhus in mente vurderer vi, at der er behov for at gøre havnefronten til et hotspot. Det er et udtryk for rettidig omhu og samtidig et klart signal til borgerne om at holde afstand til hinanden, så vi mindsker risikoen for smitte med coronavirus, udtaler politidirektør Anne Marie Roum Svendsen, Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Bødeblokken er klar

Jomfru Ane Gade er i forvejen udpeget som hotspot og har været det i snart to uger.  Nu kommer havnefronten, der ligger i umiddelbar nærhed af den normalt så populære festgade, også på listen over hotspots.

At kategorisere et område som hotspot betyder, at der bliver opsat skilte i området, der fraråder ophold ligesom politiet vil patruljere oftere i området og udstede bøder eller egentlige opholdsforbud, hvis ordensmagten vurderer, at for mange mennesker fortsat tager ophold i området.

- Vi har alle sammen et ansvar og er med til at afgøre, hvor meget smitten skal have lov at sprede sig her i Nordjylland. Og det er langt bedre for alle, hvis vi formår at holde afstand, husker den gode hygiejne og alvoren bag – sådan at vi undgår smittekæder og bevarer mest mulig frihed, opfordrer politidirektøren i pressemeddelelsen.

Hotspot i stort område

Jomfru Ane Parken på havnefronten har tidligere været udpeget som hotspot og den populære park er også en del af det område, der nu er udpeget som hotspot.

Området strækker sig hele vejen fra Strandvejen/Toldbodgade i vest til slutningen af Honnørkajen i øst. Et område på godt to hektar. Der vil i afgrænsningen til området være opsat rigeligt med skilte så ingen borgere forhåbentlig er i tvivl om, hvis de opholder sig i hotstpottet.