Foto: Tommy Hald

Rengøringsturné: Desinficerer herberger, krisecentre og varmestuer

Coronakrisen stiller store krav til rengøring - og det kan være en svær opgave at løfte for mange sociale institutioner. Men nu kommer der hjælp fra et rengøringsfirma fra Aarhus.

Firmaet Reint gør klar til at desinficere krisecentret i Frederikshavn. Arbejdet udføres gratis for at hjælpe centret.

Krisecentret var ikke i tvivl, da de fik tilbuddet om en gratis behandling mod coronavirus.

- Det er vi rigtig glade for. Det er en rigtig utryg tid for os alle, og vi er jo nogen af dem, som har været i beredskab hele tiden, vi skal være der for dem, som har brug for os, fortæller daglig leder af Frederikshavn Krisecenter, Inge Bergstedt, til TV2 Nord. 

Aarhus-firmaet, Reint, tager på rundtur til sociale institutioner i hele Nordjylland disse dage.

- Det gør vi, fordi vi gerne vil nå en gruppe mennesker, der måske ikke har de samme muligheder for at overholde sundhedsmyndighedernes sikkerhedsråd i og med, at de skal bo mange samlet, siger indehaver af Reint, Anna Asbjørnsdóttir, til TV2 Nord.

Læs også Endelig i skole igen: Lucas har savnet kammerater og lærere

Rengøringen foregår ved at såkaldte koldtågemaskiner, en støvsugerlignende genstand, sprøjter et desinfektionsmiddel ud, der lægger sig på alle overflader.

Det skulle holde i lang tid, men på krisecentret i Frederikshavn tager man alle midler i brug.

- Vi spritter af, vi gør rent, og vi spritter af, når vi kommer, og når vi går, også midt på dagen, så det er rigtigt mange gange. Det har vi lovet hinanden for om muligt at holde det i ave, siger Inge Bergstedt.

Reint har nok at se til disse dage, men fortsætter alligevel deres nordjyske turné.

- Vi har fået ret travlt. De her tågemaskiner er i restordre over hele verden, så de er ret svære at få fat i. Der er få virksomheder, som rent faktisk tilbyder det her, siger Anna Asbjørnsdóttir.

Ud over krisecentret i Frederikshavn, har rengøringsfirmaet også været forbi institutioner i Aalborg, Hjørring og Hirtshals.

01:49

Video: Kom med indenfor på krisecentret i Frederikshavn, mens koldtågemaskinerne er i aktion.

Luk video