LIGE NU:

Studerende på universitet får tilbud om test

Region Nordjylland rykker testcenter ud til Aalborg Universitet, da smittetallet blandt unge i Aalborg fortsat er stigende. Og i Frederikshavn er der ekstra muligheder for at blive testet.

Der sker fortsat en stigning blandt unge i Aalborg, der er smittede med coronavirus, derfor rykker Region Nordjylland nu midlertidig testkapacitet ud til en del af de unge; nemlig på Aalborg Universitet.

Det oplyser Malene Møller, kontorchef for sundhedsplanlægningen ved Region Nordjylland.

Med baggrund i det stigende smittetal i Aalborg opretter Region Nordjylland torsdag og fredag  en ekstra mulighed for at blive testet for covid-19.

Tilbuddet er målrettet unge og studerende, da smitten er mest udbredt blandt de unge i byen.

- Vi følger løbende med, hvor det giver mest mening at sætte ekstra ind som f.eks., vi gjorde tidligere i Dronninglund. Vi har vurderet, at vi skal være mulighed for de unge i Aalborg at blive testet på universitet, siger Malene Møller.

I september valgte regionen i samarbejde med Aalborg Kommune at oprette en ekstra mulighed for at blive testet for covid-19, det skete i Aalborg Kongres og Kulturcenter.

Også Frederikshavn får denne uge tilbud om ekstra test-kapacitet. Det sker, fordi Frederikshavn Kommune for tiden oplever fortsat stigning i antallet af smittede borgere.

Der er mulighed for at blive testet i Arena Nord onsdag  og fredag - begge dage kl. 10-17.