LIGE NU:

Weltklasse: Tyskerne valfarter igen til Nordjylland

Da mandag erstattede søndag, blev grænsen mellem Tyskland og Danmark igen åbnet, og så snart det skete, satte mange tyskere kursen mod Nordjylland for at tilbringe ferien i et sommerhus.

- Vi kørte hjemmefra i torden og dårligt vejr, men her er der solskin. Det fås ikke bedre. 

Uwe Dein ankom mandag til Nordjylland fra Tyskland for at holde ferie, og han var langt fra den eneste.

quote Så snart vi kører over grænsen, er det ferie. Det er en drøm at være her i Løkken.

Ralph Reinicke, tysk sommerhusgæst. 

Allerede søndag aften holdt flere tyskere i kø ved grænsen, og midt på natten nåede flere af dem deres feriedestination i form af Nordjylland. Sol og Strand havde mandag 375 ankomster af tyske gæster bare i Nordjylland. En ankomst kan være en udlejning af et sommerhus til alt fra én person til et tocifret antal personer.

- Vi har simpelthen valgt at have personale oppe hele natten for at kunne tage imod de her længe ventede gæster. De første tjekkede ind ved Klitmøller omkring tre-tiden, og noget senere har de så ramt Løkken samt Blokhus og så videre. De har fået en pose morgenbrød, og så er en forhåbentlig god ferie ellers skudt i gang for deres vedkommende, fortæller administrerende direktør i Sol og Strand, Per Dam, til TV2 Nord.

Urlaub in Dänemark

Familien Reinicke er en af de familier, der har kørt hele natten, og mandag ankom de så til deres lejede sommerhus i Løkken, hvor de skal være i tre uger. Familien består af både bedsteforældre, forældre og børnebørn. Marion Reinicke repræsenterer den ældste generation af familien, og hun har fulgt spændt med i de danske nyheder de seneste uger.

- Det er så fantastisk, at vi har lov til at være her igen, det har vi ventet længe på. Vi har set danske nyheder og set statsminister, Mette Frederiksens, holde tale. Hvad siger justitsministeren, hvornår kan vi endelig komme igen?

VIDEO: Mød nogle af de første tyske turister, der har ramt Nordjylland efter grænseåbningen.

Hendes man er lige så glad for, at ferien nu er skudt i gang.

- Så snart vi kører over grænsen, er det ferie. Det er en drøm at være her i Løkken, fortæller Ralph Reinicke, til TV2 Nord.

Sommeren tegner til at blive bedre end sidste år, hvis man ser på antallet af feriegæster i lejede sommerhuse. Men det sløje forår på grund af coronavirus, kommer alligevel til at have en indflydelse på det samlede årsregnskab hos Sol og Strand.

- Jeg forventer, at vi lander fem eller ti procent under den forventede årsomsætning, og det er ret billigt sluppet, nu kigger vi bare fremad, forklarer Per Dam. 

 

 

 

Aalborg Universitet studerende aau.jpg

Små uddannelser vokser - men færre optages på Aalborg Universitet

20_percent

play Se videoen: Spækhugger lavede kæmpe show for fisker ud for Skagen

Lea Vangstrup

play Jubel i Skørping: Grønt lys til Nordjyllands første landsby med mini-huse

270721 Mogens Telling Madsen - lynnedslag i hus

play Lynet slog ned i Mogens’ hus: - Lige pludselig kom der et brag af den anden verden

Aalborg Universitet studerende aau.jpg

Små uddannelser vokser - men færre optages på Aalborg Universitet

20_percent

play Se videoen: Spækhugger lavede kæmpe show for fisker ud for Skagen

Lea Vangstrup

play Jubel i Skørping: Grønt lys til Nordjyllands første landsby med mini-huse

Til forsiden

Til forsiden